2015.
Off- season.

Μετά από μια πολύ καλή σεζόν στην κανονική διάρκεια που συνοδεύτηκε ωστόσο με τον πλέον παράλογο τρόπο –αποκλεισμός από τους μέτριους Rockets παρότι βρέθηκαν μπροστά με 3-1 –, οι Clippers έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες μιας τόσο ολέθριας αποτυχίας, βλέποντας τον DeAndre Jordan να αποχαιρετάει την ομάδα τους μετά από 7 ολόκληρα χρόνια.

Μπορεί αυτή τη στιγμή ο 32χρονος center να προέρχεται από μια αδιάφορη και κατακρεουργημένη σεζόν στο 5- less Brooklyn, αλλά εκείνη την εποχή ήταν ίσως ο πιο σημαντικός παίκτης των Clips σε άμυνα και επίθεση.

1ος σε ριμπάουντ (15).
1ος σε ευστοχία (71% σε 6.5 προσπάθειες).
2 τάπες.
13 WS/ 5 DWS (1ος στο ΝΒΑ).

 

 

Αυτά τα τόσα σημαντικά στοιχεία έβλεπαν από πολύ μακριά στο Χόλιγουντ να κουνούν μαντήλι και να παίρνουν το δρόμο για το Dallas και τους Mavericks.

Στη free agency του εν λόγω καλοκαιριού λοιπόν, ο DJ αποφασίζει να αφήσει το επί 7 χρόνια “σπίτι” του και να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Τέξας, και τους Mavs, σε μια προσπάθεια αρωγής στον Dirk Nowitzki για να διεκδικήσει ένα ακόμα δαχτυλίδι μετά το έπος του 2011.
Μάλιστα, υπογράφει μαζί τους ήδη από Moratorium και γυρίζει στο πατρικό του στο Houston όντας ήρεμος πια, για να είναι μαζί με τους δικούς του ανθρώπους λίγους μήνες μόλις πριν την έναρξη των training camps και της αγωνιστικής σεζόν.

Και σε αυτό το σημείο αρχίζει η τρέλα!

Όπως άλλωστε αναφέρθηκε, στο LA ήξεραν πόσο σημαντικός παίκτης ήταν για αυτούς ο DeAndre -και τρομερός χαρακτήρας στα αποδυτήρια- και δεν ήταν διόλου πρόθυμοι να τον χάσουν.
Τουλάχιστον χωρίς να προσπαθήσουν.

Μέσω μιας μάχης με… emojis περισσότερων από 5 ατόμων στο Twitter, οι Blake Griffin και Chris Paul ενεργοποιούν ουσιαστικά την ωρολογιακή βόμβα του tampering και στις 8 Ιουλίου παίρνουν το πρώτο αεροπλάνο από τον τόπο διακοπών τους για τη γενέτειρα του συμπαίκτη τους, τον οποίο ειδοποιούν να ακυρώσει όλα τα επόμενα ραντεβού του με ανθρώπους των Mavs!

 

 

Λίγες ώρες μετά -ήταν πια βράδυ- φτάνουν, τον χαιρετούν και τους χαιρετάει, και μπαίνουν στο σπίτι του, ενώ λίγο αργότερα εμφανίζεται και η κυρία αποστολή του οργανισμού εν τη παρουσία προέδρου, Coach και 2 παικτών, των Paul Pierce και JJ Redick.
Αυτή ήταν η τελευταία φορά που εθεάθησαν μαζί.

Προφανώς, κανείς δεν ήξερε τι θα μπορούσαν να λένε.
Ωστόσο, γρήγορα μαθεύτηκε το συμβάν.

Απίθανα οργισμένος ο ιδιοκτήτης των Τεξανών, ο Marc Cuban, στέλνει άμεσα αντιπροσωπία σε όλη την περιοχή για να βρουν το σπίτι του Jordan -δε γνώριζε που ήταν- και να αποσύρει άμεσα από εκεί τους σταρ των Clippers.

Την ίδια στιγμή στο πατρικό του DeAndre, αυτοί κλειδώνουν ήδη πόρτες και παράθυρα -με τον Griffin να κοινοποιεί μια επική φωτογραφία στα social media του, με μια καρέκλα να φράζει την κεντρική πόρτα του σπιτιού- και ανακοινώνουν στον «οικοδεσπότη» πως δεν πρόκειται να ξεκλειδώσουν αν δεν ανανεώσει με την αρμάδα του Doc Rivers!

Το επόμενο γεγονός που γνωρίζουμε;
Στις 9 Ιουλίου, 12 ώρες μετά δηλαδή, ο Jordan υπογράφει νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τους Clippers (63 εκ για 3 χρόνια) και αφήνει στα κρύα του λουτρού το Dallas, σε μια από τις μεγαλύτερες και “ανήθικες” ανατροπές από καταβολάς free agency!

Οι Mavs από την άλλη μεριά, θεωρώντας σίγουρη την προσθήκη του αθλητικού Center, δεν προχώρησαν όλο αυτό το διάστημα σε κάποια άλλη ηχηρή προσθήκη, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να κλείσουν κάποιον “ψηλό”, κάτι που τους ανάγκασε να τερματίσουν κάπως έτσι στην 6η θέση της Δύσης και να αποκλειστούν μόλις στον πρώτο γύρο των Playoffs

Το ακόμα πιο σουρεαλιστικό της υπόθεσης;
Ο DeAndre Jordan, μόλις τελείωσε τη νέα θητεία του στο Los Angeles, υπέγραψε με τους Mavericks, ζητώντας συγνώμη για την τότε συμπεριφορά του!

Πλέον, επιστρέφει στο LA μετά από 3 χρόνια σε Τέξας και Νέα Υόρκη, αυτή τη φορά για χάρη των Lakers, σε μια κίνηση που ήταν εμφανώς πιο αναίμακτη από αυτήν του 2015.