Ο Mάτζικ Τζόνσον και ο Αζάια Τόμας ήταν αχώριστοι , ωστόσο στους τελικούς του ΝΒΑ το 1988 ανάμεσα στους Λέικερς και τους Πίστονς (νίκη με 4-3 για τους πρώτους)  “ράγισε το γυαλί”. Ο Τόμας αμφέβαλλε για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Μάτζικ όταν έγινε γνωστό ότι προσεβλήθηκε από τον ιό HIV. Ο Μάτζικ με τον Μάικλ Τζόρνταν έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να μην αγωνιστεί ο Τόμας με την  Dream Team του 1992.

Ωστόσο, 25 χρόνια μετά όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Οι δύο θρύλοι του ΝΒΑ κάθισαν ο ένας απέναντι στον άλλο και τα είπαν όλα μπροστά στη κάμερα του NBA TV.

”Είναι μια απίστευτη μέρα. Όλοι μου έλεγαν ότι έπρεπε να τα βρούμε. Έτσι, όσο περισσότερο μου το έλεγαν, τόσο και εγώ έμενα μακριά από όλο αυτό” είπε ο Μάτζικ Τζόνσον.

Στο τέλος, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, με τον Μάτζικ να του λέει πως: “είσαι ο αδελφός μου, άσε με να απολογηθώ αν σε πλήγωσα που δεν ήμασταν μαζί. Ο Θεός είναι καλός που μας ένωσε ξανά” με τους δυο τους να αγκαλιάζονται και να βάζουν τα κλάματα σε μία συγκλονιστική στιγμή.