Για τους σοβαρούς τραυματισμούς του αλλά και για τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει μίλησε ο Ντέρικ Ρόουζ. Ο άσος των Τίμπεργουλβς είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του NBA, όμως οι πολλαπλοί και σοβαροί τραυματισμοί δεν τον έχουν αφήσει να ανέβει ακόμα ένα επίπεδο.

Ο 29χρονος Αμερικανός σε δηλώσεις του τόνισε πως πολλοί στη θέση του θα τα είχαν παρατήσει, ενώ δήλωσε πως καταλαβαίνει το θυμό και την ενόχληση του κόσμου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ντέρικ Ρόουζ:

«Καθένας έχει τα προβλήματά του. Εγώ πρέπει να καταλάβω ποιος είμαι και για τι αγωνίζομαι. Έβαλα τα πράγματα σε προτεραιότητα. Οι περισσότεροι θα είχαν αποσυρθεί. Δεν έχω χρόνο να είμαι καταστροφικός. Αυτό που κάνω τώρα είναι η ιστορία στον δικό μου κόσμο. Γνωρίζω την σκληρή δουλειά που έχω κάνει. Οπότε, για όσο είμαι εκεί, θα έχω τον ρόλο του να είμαι ηγέτης σε αυτούς τους νέους τύπους, να είμαι παράδειγμα και να διατηρώ την ευτυχία μου.

Ο κόσμος που ήταν ενοχλημένος μαζί μου το έκανε γιατί ήθελε να με βλέπει να σκοράρω. Το καταλαβαίνω. Είσαι νευριασμένος γιατί παίζω με ένα συγκεκριμένο στυλ που σου αρέσει να παρακολουθείς και εσύ θέλεις να με δεις εκεί έξω. Πρέπει να γνωρίζεις ποιος είσαι. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την ευκαιρία να χτυπήσουν και να επιστρέψουν και μένουν πιασμένη στην προπαγάνδα».