Ο Βόσνιος παίκτης των Νετς, Τζάναν Μούσα αφηγήθηκε σε μια συγκλονιστική του συνέντευξη στο Sports Illustrated τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε. Αρχισε από την κατάσταση στη Βοσνία λίγο μετά τον εμφύλιο σπαραγμό που ακολούθησε την διχοτόμηση της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

«Οι Γιουγκοσλάβοι έχουν πειθαρχία. Είμαστε παιδιά του πολέμου. Δεν γεννήθηκα μέσα στη διάρκεια του πολέμου, αλλά το ένιωσα γιατί ο πατέρας μου ήταν στον στρατό. Είχε 2 χιλιάδες στρατιώτες υπό την επίβλεψή του. Όταν βλέπεις συνεχώς ανθρώπους να πεθαίνουν, είναι φυσικό να μαθαίνεις να παλεύεις για τα πάντα και να είσαι περισσότερο συναισθηματικός από το κανονικό“, τόνισε ο 19χρονος γκαρντ φόργουορντ και συμπλήρωσε: “Εχουμε κάτι που δεν μπορεί να περιγράψει εύκολα κάποιος. Ο πόλεμος μας έκανε πιο δυνατούς»!

“Με έβριζαν”

Ο Μούσα μίλησε και για τις δύσκολες ώρες που έχει περάσει στην κροατική Τσεντεβίτα, καθώς ο κόσμος της ομάδας τον έβλεπε με μίσος λόγω της θρησκείας και της καταγωγής του: “Ήμουν ένα 16χρονο αγόρι και άκουγα τα πάντα. Με επηρέασε πολύ. Έμενα στον πάγκο για 40 λεπτά. Δεν έπαιζα, η ομάδα έχανε και οι φίλαθλοι μου πετούσαν πράγματα και με έβριζαν. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσεις όταν βρίσκεσαι σε μία άλλη χώρα. Δεν θα πω πως αυτοί ήταν κακοί άνθρωποι. Απλά ήταν φίλαθλοι και ήθελαν να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Αλλά αυτός ήταν σίγουρα ο λάθος τρόπος».