Ο πόνος, η θλίψη η ανθρώπινη τραγωδία δεν έχουν σύνορα δεν αλλάζουν ανάλογα με την φυλή, τον πολιτισμό, τον τρόπο ζωής. Είναι το ίδιο γα όλους. Σε εκείνες τις στιγμές οι άνθρωποι είναι όλοι ίδιοι. Απ’ όπου κι αν είναι. Απ΄ όποια πατρίδα κι αν είναι, όποια θεώρηση για την ζωή κι αν έχουν. Ο Ενές Καντέρ το απέδειξε αυτό και έδειξε σε όλη του την μεγαλοπρέπεια το ανθρώπινο πρόσωπό του και την μεγάλη καρδιά του. Εϊναι Τούρκος και είναι μεγάλο όνομα στο ΝΒΑ. Θα μπορούσε να μην νοιαστεί για την τραγωδία που βιώνει η χώρα μας με την φονική πυρκαγιά. Να μην τον αγγίξει ο πόνος των θυμάτων. Θα μπορούσε να γυρίσει απλά από την άλλη το βλέμμα του και  να μην νοιαστεί. Να συνεχίσει τη ζωή του. Να μην ενδιαφερθεί. Δεν το έκανε. Ο Τούρκος σέντερ των Νικς όχι μόνο νοιάστηκε για τα δεινά που περνάνε τα θύματα της πυρκαγιάς, αλλά το έδειξε και  με έναν πολύ σπουδαίο τρόπο. 

Ο Καντέρ ξεκίνησε μια εκστρατεία ενίσχυσης των πληγέντων της φονικής πυρκαγιάς μέσα από την ιστοσελίδα gofundme.com, στην οποία κάνει έρανο και μαζεύει χρήματα για να στείλει στα θύματα της βιβλικής καταστροφής στην Ανατολική Αττική. Σκοπός του είναι να μαζέψει 50.000 δολάρια και να τα στείλει άμεσα στην Ελλάδα.

“Βοηθήστε με”

Ο Τούρκος σέντερ ζήτησε από όλους τα βοηθήσουν μέσα από ένα συγκινητικό μήνυμα που πόσταρε στα social media και στο οποίο έδειξε το μεγαλείο της ψυχής του, καθώς ξεκαθάριζε ότι οι Ελληνες είναι γείτονες και αδέλφια και τόνιζε: «Η Ελλάδα έχει καταστραφεί από τις πυρκαγιές, οι οποίες κόστισαν την ζωή σε 70+ ανθρώπους. Πολλοί δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τα επόμενα χρόνια, ενώ άλλοι έχουν χάσει το πιο πολύτιμο πράγμα, την ζωή τους. Βοηθήστε με να συγκεντρώσω χρήματα για τα θύματα στην Ελλάδα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε διάφορες προσπάθειες ανάκαμψης, από φαγητό μέχρι έξοδα κηδείας. Παρόλο που είμαι Τούρκος, οι Έλληνες είναι γείτονες. Ακόμα και αν ζεις στην Αμερική, μην ξεχνάς τα αδέρφια σου από την Ελλάδα σε στιγμές ανάγκης. Κάθε δωρεά, ανεξάρτητα από το ποσό, θα κάνει την διαφορά. Καλώ τους οπαδούς μου να βοηθήσουν την Ελλάδα, την στιγμή που αντιμετωπίζει αυτή την τραγωδία. Ας έρθουμε κοντά για χάρη της ανθρωπότητας».

ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ POST ΤΟΥ ΕΝΕΣ ΚΑΝΤΕΡ