Γιος ενός… «χίπη» του μπάσκετμπολ, του εξαιρετικού παλαίμαχου σέντερ, Μπιλ Ουόλτον, ο Λουκ δεν κατάφερε ποτέ να ακολουθήσει τα ένδοξα βήματα του πατέρα του πάνω στο παρκέ. Ο δεύτερος, νέος τεχνικός των Λέικερς, όμως, έχει να βαδίσει έναν άλλον (δύσκολο, επίσης) δρόμο προς την δόξα. Αν και κάποτε, ως παίκτης της ομάδας του Λ.Α., ο 36χρονος σήμερα Λουκ Ουόλτον χρειάστηκε να αποφύγει το… φλερτ της τραγουδίστριας Μπρίντνεϊ Σπίαρς από την πρώτη σειρά της εξέδρας του «Στέιπλς Σέντερ», ο νεαρός και ρούκι από τη νέα σεζόν χεντ κόουτς πήρε την απόφασή του. Άφησε τον ρόλο του ασίσταντ στην καλύτερη ομάδα του κόσμου για να ηγηθεί μίας από τις -τωρινές, βεβαίως- χειρότερες. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα ξημερώματα της Κυριακής (1/5), η συμφωνία του Ουόλτον με τους «Λιμναίους» θα είναι 5ετής και θα του αποφέρει περισσότερα από 5εκατ.δολ. ετησίως! Ο ίδιος, στις πρώτες του δηλώσεις ως (από τον Ιούλιο) κόουτς των Λέικερς, τόνισε πως «ήταν μεν μία δύσκολη απόφαση, αλλά… δεν μου χάλασε και τον ύπνο, αφού είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο να δεχθώ μία θέση χεντ κόουτς. Λατρεύω ό,τι έγινε την τελευταία διετία στο Γκόλντεν Στέιτ. Οι παίκτες ήταν καταπληκτικοί, το τεχνικό τιμ απίστευτο και μου αγάπησα κάθε μέρα που εργάστηκα και εργάζομαι εδώ».

Ο Ουόλτον πρόσθεσε ότι «ομολογώ πως ήμουν λιγάκι νευρικός όταν χρειάστηκε να καλέσω τον κόουτς Στιβ Κερ για να τον ενημερώσω, διότι τον σέβομαι ιδιαιτέρως. Ο Στιβ δεν περίμενε ότι θα υπάρχει εξέλιξη τόσο σύντομα, όμως ενθουσιάστηκε. Ο νέος προπονητής των Λέικερς κατέληξε ότι «στο Λ.Α. μου έδειξαν πόσο με θέλουν και σε ποια κατεύθυνση, αγωνιστική και αναζήτησης παικτών επιθυμούν να πάμε μαζί. Είμαι κι εγώ ενθουσιασμένος». Μάλιστα, φημολογείται πως δεν θα υιοθετήσει την «τριγωνική επίθεση» στην οποία αγωνίστηκε υπό τον Φιλ Τζάκσον, αλλά το στυλ της κυκλοφορίας μπάλας των Ουόριορς. Ο Στιβ Κερ, πάντως, αστειεύτηκε και αφού ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον βοηθό του, είπε με χιούμορ: «Το κακό για εκείνον είναι ότι δεν θα πάρει μαζί του τους Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν! Σοβαρά τώρα… Το αξίζει και του εύχομαι ό,τι καλύτερο στην καριέρα του. Όταν με πήρε τηλέφωνο, μου είπε: “Στιβ έχω καλά και άσχημα νέα»”. Ποια είναι τα καλά; Τον ρώτησα. “Οι Λέικερς μου πρόσφεραν δουλειά”, μου απάντησε. Και τα άσχημα; Ξαναρωτώ. “Ότι την δέχθηκα”. Και του είπα πως «τα άσχημα είναι για εμάς, γιατί θα μας λείψεις».

Οι Ουόριορς θα αναζητήσουν τον νέο πρώτο ασίσταντ κόουτς μετά το τέλος της σεζόν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Όκλαντ, δεν θα τον επιλέξουν από το υπάρχον τεχνικό τιμ, όπως έγινε με την περσινή αποχώρηση του Άλβιν Τζέντρι για τους Πέλικανς. Ίσως να προαχθεί ο Νικ Γιου΄Ρεν, ο άνθρωπος που… «έσωσε» την περσινή σεζόν του Γκόλντεν Στέιτ, όχι όμως σε άμεσο συνεργάτη. Ο τζένεραλ μάνατζερ Μπομπ Μάιερς θα ψάξει έναν βοηθό εκτός ομάδας και, για την ώρα, δεν φαίνεται να είναι «στόχος» ο πρώην κόουτς των Καβς, Ντέιβιντ Μπλατ, που ήταν στην λίστα για ασίσταντ και πέρσι. Άλλωστε, ο άλλοτε τεχνικός των Μπενετόν, Αρη, Μακάμπι Τελ Αβίβ, αναζητά θέση χεντ κόουτς και ίσως μιλήσει με Νικς και Κινγκς, αν και οι τελευταίοι, εκτός των Ετόρε Μεσίνα και Κέβιν ΜακΧέιλ, αλλά και του (νυν ασίσταντ στην Ιντιάνα και άλλοτε χεντ κόουτς του Σιάτλ) Νέιτ ΜακΜίλαν, θα συζητήσουν και με τον Πάτρικ Γιούινγκ. Ο τελευταίος, παλαίμαχος σταρ των Νικς και νυν βοηθός στην Σάρλοτ, μάλλον… βαρέθηκε να περιμένει τη Νέα Υόρκη και θα περάσει από συνέντευξη από τους Κινγκς, οι οποίοι ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Τζορτζ Καρλ.

Στο μεταξύ, μετά την πρεμιέρα της σειράς Σπερς-Θάντερ και τον θρίαμβο των πρώτων, οι Ουόριορς υποδέχονται το βράδυ της Κυριακής, στις 10:30, το Πόρτλαντ στον πρώτο αγώνα του 2ου γύρου των πλέι-οφς της Δυτικής Περιφέρειας. Εκτός δράσης, βεβαίως, παραμένει ο (βεντέτα και “πρόσωπο” της ημέρας και στα… ναρκωτικά!) Στεφ Κάρι, λόγω του τραυματισμού στο γόνατο. Την «παράσταση» της ημέρας, ωστόσο, «κλέβουν» εύλογα τα δύο 7α ματς του 1ου γύρου στην Ανατολή, που θα κλείσουν την 4αδα της Περιφέρειας (Καβς-Χοκς είναι το πρώτο ζευγάρι). Στις 8:00μ.μ., το Μαϊάμι υποδέχεται την Σάρλοτ και θέλει να ολοκληρώσει την ανατροπή μετά την ισοφάριση με 3-3 μέσα στην έδρα των Χόρνετς. Εκτός παρκέ για τους Χιτ είναι ο Κρις Μπος, παρά την επιθυμία του να επιστρέψει, ενώ και ο ρούκι Τζος Ρίτσαρντσον, είναι αμφίβολος, λόγω ενοχλήσεων στον ώμο… Ο κόουτς Έρικ Σποέλστρα, πάντως, αναμένεται να τον έχει στον πάγκο και να τον χρησιμοποιήσει. Στις 3:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, το Τορόντο φιλοξενεί την Ιντιάνα, μπροστά στα μάτια του… Superfan τους, Ναβ Μπχατία, με στόχο να αποφύγει τον τρίτο διαδοχικό αποκλεισμό στον 1ο γύρο, παρά το πλεονέκτημα έδρας. Οι Ράπτορς έμειναν εκτός του 2014 από το Μπρούκλιν, χάνοντας το 7ο ματς στον Καναδά, ενώ πέρσι αποκλείστηκαν από την Ουάσινγκτον. Η Ιντιάνα, από την άλλη, θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που από το Νο7 της κατάταξης της κανονικής σεζόν, θα νικήσει εκτός έδρας σε «Game 7». Οι Πέισερς θέλουν να γίνουν το 6ο Νο7 που θα αποκλείσει το Νο2 στον 1ο γύρο, με “κρυφό όπλο” τον Σόλομον Χιλ, που μετρά 11/18τριπ. στην σειρά! Από την άλλη, οι Ράπτορς δεν έχουν νικήσει ποτέ σε σειρά best-of-seven και ψάχνουν την πρώτη επικράτηση σε σειρά πλέι-οφς από το 2001.