Μπορεί άπαντες να περιμένουμε το “κανονικό” ΝΒΑ και η Summer League να φαντάζει ως ένα ηχηρό εμπόδιο για τη Γη της Επαγγελίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι το χθεσινό ματς μεταξύ των Chicago Bulls και των Dallas Mavericks ενδέχεται να ξεπερνάει σε ουσία, θέαμα και… τρέλα πολλά αντίστοιχα της κανονικής διάρκειας.

Ακόμα και αν το παιχνίδι οδηγήθηκε μέχρι και την παράταση και κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο, αυτό που ξεχωρίζω κυρίως είναι η ακόρεστη ενέργεια που επέδειξαν οι δύο ομάδες στο παρκέ του Las Vegas, με τα hustle στοιχεία και την όρεξη ακόμα και για τα πιο μικρά πράγματα να δίνουν και να παίρνουν.

Δε ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά πλέον οι παίκτες παλεύουν να κερδίσουν την προσοχή των ομάδων μέσω των απλών και όχι της υπερβολής και του iso…

 

 

 

Η προσαρμογή του Hardy

Ατομικά, o Jaden Hardy τα πήγε εξαιρετικά και είναι εν γένει ένας από τους λόγους που θεωρώ πως το κεφάλαιο “Mavericks” δεν θα έχει εύκολα λογική/επιτυχία για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ωστόσο, προτιμώ να βλέπω ένα νεαρό άσο μιας Contending ομάδας σε ένα μοτίβο παιχνιδιού που θα έχει και με το κύριο ρόστερ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Όπως είχαμε τονίσει και κατά την περσινή Summer League για τον Cam Thomas των Brooklyn Nets, δεν έχει καμία απολύτως σημασία για το άμεσο μέλλον η ικανότητα στο Iso και το ατόφιο προσωπικό σκοράρισμα γενικότερα καθώς στο πλευρό σούπερ σταρ που χρειάζεται τύπους δίχως απαιτήσεις για κατοχές γύρω τους (Kevin Durant, Kyrie Irving – Luka Doncic) θα έχει διαφορετικό ρόλο και τύπο εκμετάλλευσης των όποιων αρετών του.

Θα ήθελα να τον δω περισσότερο σε μια μορφή όπως ο Jaden Ivey στο προχθεσινό ματς των Detroit Pistons, όταν για αρκετά λεπτά αρκέστηκε σε off ball ρόλο…

 

 

 

Ο Simonovic έρχεται

Μετά από μια σεζόν μοιρασμένη σε G League και ΝΒΑ, ο Marko Simonovic αποδεικνύει πως μπορεί επάξια να σταθεί με ρόλο και λεπτά ρολίστα ακόμα και δίπλα στους κορυφαίους -ειδικότερα από τη στιγμή που οι παρόντες “ψηλοί” των Bulls υποφέρουν από το κύριο χαρακτηριστικό του, τη φαντασία και το ένστικτο.

Ο Μαυροβούνιος center ήταν εξαιρετικά ουσιαστικός στο χθεσινό ντέρμπι με τους Mavs και ακόμα και αν ήταν εύκολα στο double double, τα “κλικ” του σε rim protection και playmaking ήταν αυτά που απογείωσαν τη βραδιά του.

Τα λαβράκια του Cleveland

Ακόμα και αν το ανεπίσημο ντεμπούτο του Mobley στον κόσμο του ΝΒΑ δε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, το Cleveland κατάφερε να κερδίσει δύο νέα λαβράκια στη χθεσινή πρεμιέρα του στο Summer League.

Ο λόγος φυσικά για τον Agbaji, φετινή επιλογή στο Draft, o οποίος κατάφερε να προσαρμοστεί απόλυτα όχι στον ρόλο που θα είχε στη G League -όπως βλέπουμε να συμβαίνει με άλλους παίκτες της ηλικίας και της εμπειρίας του- αλλά στον ρόλο που θα έχει στο ΝΒΑ -δηλαδή αυτόν του catch n shoot σουτέρ με έφεση από τις γωνίες και τις 45.
Ακόμα και αν δε γίνεται απόλυτα αντιληπτή η τρομερή σημασία αυτής του της προσαρμογής, το γεγονός πως από το κολέγιο μέχρι και το ΝΒΑ θα ακολουθεί πίστα ένα μοτίβο παιχνιδιού ένας νεαρός, αθλητικός και ψηλός παίκτης ισοδυναμεί με μια καριέρα δεκαετίας -και παραπάνω- στο υψηλότερο επίπεδο!

Από εκεί και πέρα, αυτός που έκλεψε την παράσταση δεν ήταν άλλος από τον περσινό Undrafted Nembhand, ο οποίος ήταν ακόμα καλύτερος από τη στατιστική υπηρεσία των 20 πόντων, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με την οποία έκλεισε τον αγώνα κόντρα στους Spurs.
Το πιο σημαντικό για το νεαρό, πέραν του ότι έτρεχε εξαιρετικά την ομάδα και ανέπτυξε απίθανη αίσθηση του παιχνιδιού στον επιθετικό τομέα, δεν είναι άλλο από το γεγονός πως ακόμα και αν δεν είναι παίκτης του ΝΒΑ, μοιάζει με παίκτης του ΝΒΑ. Τόσο το σωματικό του πακέτο όσο και η ικανότητά του ως PG είναι κάτι -αν και όχι σπάνιο- πανέμορφο ακόμα και για το κορυφαίο πρωτάθλημα, με τον νεαρό να αναμένεται να απασχολήσει την κοινή γνώμη πολύ τα επόμενα χρόνια αν και εφόσον πάρει τις ευκαιρίες που του αναλογούν…

 

 

 

Eποχή Primo στους Spurs;

H εισαγωγή του Primo στη φετινή Summer League του Las Vegas έπειτα από μια Rookie σεζόν στο ΝΒΑ όπου δεν έλαβε σημαντικό χρόνο συμμετοχής έγινε με τον καλύτερο τρόπο χθες.

Σαφώς και οι 20 πόντοι που πέτυχε εν τέλει είναι μια πλασματική αριθμητική υπόσταση καθώς πέτυχε τους 8 εξ αυτών στα τελευταία τρία λεπτά όταν όλα πια είχαν κριθεί, αλλά η μετάβασή του από floor spacer σε κύριο facilitator επιθετικά ενδέχεται να απογειώσει το potential και την καριέρα του -ειδικότερα από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον άλλος PG για να του τρώει λεπτά στους Spurs…