Ένα έντονο βράδυ, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο έζησε το Staples Center στην αναμέτρηση των Λέικερς με τους Χιτ. Στο 31ο και τελευταίο παιχνίδι του ΛεΜπρόν Τζέιμς απέναντι στον Ντουέιν Ουέιντ, ο οποίος αποσύρεται στο τέλος της φετινής σεζόν του NBA.

Νικητής του ματς, αλλά και των προσωπικών τους μονομαχιών (16-15) αναδείχθηκε ο ΛεΜπρόν, αφού ο Ουέιντ αστόχησε στο σουτ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση. Όμως, δεν υπήρξε στεναχώρια, μόνο χαρά, με τους δύο καλούς φίλους να αγκαλιάζονται και να γελούν για όσα έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια στα παρκέ.

Στη συνέχεια, οι δύο σταρ αντάλλαξαν φανέλες, με τον Ντουέιν Ουέιντ να γράφει ένα συγκλονιστικό μήνυμα σε αυτή που έδωσε στον ΛεΜπρόν: «Σε ευχαριστώ που με πίεσες να γίνω καλύτερος από αυτό που νόμιζα ότι ήμουν», ήταν το μήνυμά του «Flash».

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, μάλιστα, έκανε και δηλώσεις, στις οποίες μίλησε κατά κύριο λόγο για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και το πως έκανε ο ένας τον άλλο καλύτερο μπασκετμπολίστα όλα αυτά τα χρόνια.

«Ήταν τόσο διασκεδαστικό αυτό το βράδυ, μακάρι να είχα βάλει όσα σουτ πήρα αλλά ήταν σπουδαία ατμόσφαιρα και το παιχνίδι έφτασε μέχρι την… κόψη του ξυραφιού. Αν μπορούσα να παίζω τέτοια παιχνίδια κάθε βράδυ, τότε θα συνέχιζα για πολύ ακόμα. Αυτά τα παιχνίδια ξεχωρίζουν, να παίζεις κόντρα σε έναν εκ των κορυφαίων όλων των εποχών. Ήταν τέλειο που στο τέλος ο ένας μάρκαρε τον άλλον, είπα θα μαρκάρω τον ΛεΜπρόν γιατί δεν θα έχω την ευκαιρία να το κάνω ξανά. Ήξερε την κίνηση μου στο τέλος, το σουτ μου, γνωριζόμαστε καλά. Είμαστε δύο ανταγωνιστές, που απολαμβάνουν ένα παιχνίδι μπάσκετ, αγαπιούνται και αγαπούν τον ανταγωνισμό. Είμαι χαρούμενος για όσα έχουν γίνει στην καριέρα μου, είχαμε μεγάλη επίδραση εντός και εκτός παρκέ. Του είπα να χάσει την βολή, για να πάω για το νικητήριο καλάθι, αλλά δεν ήθελε. Στο τέλος έγινα συναισθηματικός γιατί τέλειωσε όλο αυτό, δεν θα τον αντιμετωπίσω ξανά και τότε έγινε αληθινό. Γελάσαμε που ήξερε τις κινήσεις μου, αλλά αυτό που μένει είναι ότι είμαι ευγνώμων. Που τον πίεσα, που με πίεσε, κάναμε ο ένας τον άλλον καλύτερο».

Βέβαια, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι Λέικερς πρόβαλαν ένα εντυπωσιακό βίντεο στις οθόνες της οροφής του Staples Center, θέλοντας να ευχαριστήσουν τον Ουέιντ για τα όσα έδωσε στο μπάσκετ. Ο κόσμος της ομάδας χάρισε ένα παρατεταμένο standing ovation στον «Flash», ευχαριστώντας τον κι εκείνοι.