Από τους 5 τίτλους πρωταθλητή που έχει κατακτήσει, ξεχωρίζει εκείνον κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο της ομάδας του. Ο Κόμπι Μπράιαντ ξέρει πως το δαχτυλίδι εναντίον των Σέλτικς, το 2010, σημαίνει πολλά και για τους φαν της ομάδας του. Άλλωστε, μπορεί η Βοστόνη να έχει 17 τρόπαια και οι Λέικερς 16, όμως στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε Τελικούς οι «πράσινοι» προηγούνται 9-3. Στον έναν εκ των τριών θριάμβων, ο Κόμπι ήταν πρωταγωνιστής και MVP της Τελικής σειράς. Αν και δύο χρόνια νωρίτερα είχε φύγει με σκυμμένο κεφάλι και υποχρεώθηκε να… ακούει ένα τραγούδι για 2 χρόνια, ως έμπνευση! Το βράδυ της Τετάρτης (30/12), ο 37χρονος σταρ των Λέικερς θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στη Βοστόνη. Εκεί όπου το 2008 ηττήθηκε στον 6ο Τελικό με… 39π.. Αλλά και εκεί όπου θα τον περιμένουν, βάσει ενός εκπληκτικού γράμματος «αγάπης-μίσους», για την τελευταία αποδοκιμασία και το τελευταίο χειροκρότημα

Μετά την ήττα της Δευτέρας στη Σάρλοτ, της οποίας προηγήθηκε το συγκλονιστικό βίντεο του Μάικλ Τζόρνταν προς τιμήν του, ο Μπράιαντ αστειεύτηκε, λέγοντας πως «τελικά ίσως έναν εχθρό πρέπει να τον αγκαλιάσεις πρώτα!». Αναφερόταν και στο ματς με τους Σέλτικς, αποκαλύπτοντας ότι «στον αγώνα θα φέρω και την οικογένειά μου. Η σύζυγος και οι κόρες μου δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τη Βοστόνη και θα έχουν την ευκαιρία και να δουν την πόλη αλλά και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Θέλω να παρακολουθήσουν το τελευταίο παιχνίδι μου εκεί». Σε δηλώσεις του στο «Time Warner Cable Arena», ο αρχηγός των Λέικερς ομολόγησε πως «το πράσινο είναι το αγαπημένο μου χρώμα! Αλήθεια…. Δεν έχω βέβαια πράσινα ρούχα, δεν είναι συχνά στη μόδα και ο (σ.σ.: θρυλικός γκαρντ του Λ.Α.) Τζέρι Ουέστ δεν θα φορούσε ούτε πράσινο εσώρουχο, όμως ενώ εκείνος είναι αλλεργικός στο χρώμα, λόγω Σέλτικς, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Είναι λίγο περίεργο, ε;».

Ο αρχηγός των «Λιμναίων» θυμήθηκε τον 7ο Τελικό του 2010, στον οποίο είχε 23π., αλλά με 6/24 σουτ-11/15 βολές και 15ριμπ. (στον 5ο αγώνα είχε σκοράρει 38π.!) και η ομάδα του «επέστρεψε» από το -13 της 3ης περιόδου. Επισημαίνοντας πως «ακόμη δεν έχω καταλάβει πώς νικήσαμε σε εκείνον τον αγώνα! Ξέραμε μέσα μας ότι θα τα καταφέρουμε, όμως δεν καταλάβαμε πώς το πετύχαμε… Η άμυνά τους μου δημιούργησε πολλά προβλήματα και έψαξα να βρω άλλον τρόπο να την νικήσω. Ευτυχώς, στο 4ο δωδεκάλεπτο πέτυχα ένα μεγάλο σουτ». Ο Μπράιαντ τόνισε πως «τόσα χρόνια έχω συνηθίσει τον ρόλο του “κακού”. Νιώθω άνετα με αυτό. Αλλά καμιά φορά και ο εχθρός δέχεται μία αγκαλιά».

 

Αν και για την υποδοχή του Τζόρνταν ο Μπράιαντ τόνισε ότι«ήταν εκπληκτικό και καθόμουν δίπλα στον Τζούλιους Ραντλ που άρχισε να φωνάζει “φίλε, είναι φοβερό, είναι ο Μάικ”», δεν γνωρίζει τι υποδοχή θα του επιφυλάξει το κοινό της Βοστόνης στο «TD Garden». Προ ημερών, πάντως, ο ιδιοκτήτης των Σέλτικς, Βικ Γκρούσμπεκ, δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι «θα του δείξουμε ένα βίντεο από τους Τελικούς του 2008!». Για να καταλήξει, ωστόσο, πως «πρόσφατα παρακολουθούσα στο βίντεο το ματς που τιμήσαμε τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, όταν του δώσαμε ένα κομμάτι από το παρκέ του “Boston Garden”». Ίσως για να πάρει ιδέες. Άλλωστε, οι Μάτζικ Τζόνσον-Λάρι Μπερντ έχουν «γεφυρώσει» την αντιπαλότητα στην αποχώρηση του δεύτερου, με τον Μάτζικ να εμφανίζει κάτω από τη φόρμα των Λέικερς ένα μπλουζάκι των Σέλτικς!