Η «ανάγνωση» των σπορ, αγνοεί συχνά την ανθρώπινη πλευρά των αθλητών. Ο Στεφ Κάρι έχει αναγάγει σε… επιστήμη το σουτ τριών πόντων, όμως για εκείνον δεν μετρούν μόνο οι αριθμοί. Ο σταρ των Ουόριορς αποκάλυψε πως για τη φετινή απόδοσή του «ευθύνεται» και η… νέα αυτόματη τουαλέτα που του έκανε δώρο η σύζυγός του, Αγέσα! Ο Κάρι εξήγησε μέσω twitter ότι «αυτή η τουαλέτα με κάνει ευτυχισμένο! Αν δείτε, έχω ανεβάσει τις επιδόσεις μου μετά την αγορά. Όταν μου το είπε η Αγέσα, πέτυχα 46π. στη Μινεσότα»!

Στο Γκόλντεν Στέιτ, πάντως, ασχολούνται με άλλη εγκατάσταση, αφού η επικείμενη μετακόμιση στο Σαν Φρανσίσκο, το 2017, έρχεται πιο κοντά. Καθώς σύμφωνα με το δίκτυο ABC 7, το συμβούλιο της δεύτερης πόλης ενέκρινε με ψήφους 10-0 την περιβαλλοντολογική μελέτη για την κατασκευή του νέου γηπέδου στην περιοχή. Ο δήμαρχος Σαν Φρανσίσκο, Εντ Λι, θέλησε να καλωσορίσει τους οπαδούς σε αυτό το εγχείρημα και ανυπομονούμε για την έλευση και της ομάδας, ενώ ο Τζέι-Κι Ντινίν της San Fransisco Chronicle, αποκάλυψε πως η νέα έδρα των πρωταθλητών θα είναι 18.500 θεατών.

Στο μεταξύ, η ομάδα που αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι εκείνη που μπορεί να ανταγωνιστεί τους αήττητους Ουόριορς για τον «θρόνο» του ΝΒΑ είναι οι Σαν Αντόνιο Σπερς (ρεκόρ 18-5). Όμως ο τεχνικός τους, Γκρεγκ Πόποβιτς, δεν θέλει να περιμένει ως την πρώτη αναμέτρησή τους, στις 25 Ιανουαρίου 2016. Ο «Pop» φαίνεται πως δεν μισεί απλώς τις συνεντεύξεις στην ανάπαυλα των δωδεκαλέπτων, αλλά και το μεγάλο «όπλο» του Γκόλντεν Στέιτ, το τρίποντο. Ο κόουτς των Τεξανών σχολίασε ότι «αυτό δεν είναι μπάσκετ! Είναι κάτι σαν διαγωνισμός ή τσίρκο!

»Γιατί δεν έχουμε και σουτ που να μετράει για 5 ή 7 πόντους; Αυτή, βεβαίως, είναι η δική μου άποψη γιατί είμαι old school τύπος». Πάντως, ξεκαθάρισε πως «καλείσαι να το ακολουθήσεις αλλιώς θα χάσεις. Κάθε φορά που έχουμε κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, τα τρίποντα έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Είναι μεγάλο “όπλο” και πρέπει να μπορείς να σουτάρεις. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν τα καταφέρνει καλύτερα από το Γκόλντεν Στέιτ σε αυτόν τον τομέα. Επομένως, είναι σημαντικό και δεν επιτρέπεται να το αγνοήσει κανείς».