Εδώ και εβδομάδες, ακόμη και η διοίκηση του Μιλγουόκι διεξάγει «διαγωνισμούς» στην πόλη, ώστε να προκαλέσει τους φαν των Μπακς να δοκιμάσουν να προφέρουν σωστά το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο! Μονάχα που ο προπονητής των «Ελαφιών», Λάρι Ντρου, απέφυγε να ξεστομίσει το όνομα ενός σταρ του ΝΒΑ τον οποίο του θυμίζει ο ρούκι της ομάδας του. Αν και ο Τύπος του Ουισκόνσιν πιστεύει πως πίσω από την απροθυμία του Αμερικανού τεχνικού κρύβει πίσω της… «μαγεία». Ο κ. Ντρου τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως «πράγματι, μου θυμίζει κάποιον, αλλά δεν πρόκειται να πω το όνομα. Δεν θέλω να μπλέξω λέγοντας κάτι τέτοιο. Αλλά το ύψος του Γιάννη, η ικανότητα του στο παρκέ και στην πάσα μου φέρνουν κάποιον στο μυαλό. Για την ακρίβεια, ο Γιάννης δεν πασάρει απλά, δίνει την μπάλα στους συμπαίκτες του ακριβώς την σωστή στιγμή». Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «MilwaukeeWisconsinJournalSentinel», Τσαρλς Γκάρντνερ, πάντως, απόρησε στο κείμενό του, γράφοντας πως «μήπως ο κόουτς Ντρου αναφέρεται σε έναν τύπο που έπαιζε στο Λ.Α. και φορούσε το Νο32;»! Σε μία σαφώς υπερβολική σύγκριση, που φτάνει στα όρια της ιεροσυλίας, λόγω της αναφοράς στον… «Μάτζικ» Τζόνσον.

Ο Λάρι Ντρου, πάντως, απέφυγε με χαμόγελο να το επιβεβαιώσει, συμπληρώνοντας ότι «όταν ο Γιάννης βρίσκεται στο παρκέ, είναι σε έναν δικό του κόσμο. Βλέπει κανείς πόσο άνετα κινείται στον χώρο και σε αυτές τις καταστάσεις. Θα το αφήσω εκεί…». Ο προπονητής του πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού, βεβαίως, συνεχίζει να επιχειρεί να «προσγειώσει» τον Αντετοκούνμπο, τονίζοντας πως «υπάρχουν στιγμές που διαπιστώνω ότι χάνεται στο γήπεδο. Είναι, όμως, λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως είναι ένα 18χρονο παιδί που έφτασε σε μία ξένη χώρα. Έχει δείξει ως τώρα θετικά και αισιόδοξα στοιχεία στην preseason, όμως θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά μαζί του, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να του δώσουμε χρόνο συμμετοχής στα επίσημα ματς». Ο πρώην τεχνικός των Χοκς επισήμανε πως «ο Γιάννης έχει ακόμη πολλά να μάθει». Αν και στις 13/10 είχε πει πως «είμαι πρόθυμος να ζήσω με τα λάθη του». Ενώ κατέληξε, λέγοντας ότι «πρέπει να μάθει τον ρυθμό του ΝΒΑ. Η ταχύτητα είναι διαφορετική από εκείνη που είχε συνηθίσει. Επιπλέον θέλουμε να βεβαιωθούμε πως δεν έχει πρόβλημα με την γλώσσα, ώστε να ξέρουμε πως καταλαβαίνει τι του λέμε εμείς και οι συμπαίκτες του στο παρκέ».

Ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο παραδέχθηκε πως τόσο ο κόουτς Ντρου όσο και ο βοηθός προπονητή (άλλοτε ασίσταντ του Φιλ Τζάκσον στους Λέικερς) Τζιμ Κλίμονς έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο για τις ατομικές συμβουλές προς εκείνον. Τονίζοντας ότι και οι συμπαίκτες του «με προσέχουν πολύ. Ο Λουκ Ρίντναουρ, ο Κάρον Μπάτλερ και ο Λάρι Σάντερς μου μιλούν πολύ κατά την διάρκεια των αγώνων. Όλοι με βοηθούν και αυτό είναι σημαντικό, προκειμένου να ηρεμώ μέσα στα ματς. Είμαι ακόμη νέος και είναι υπέροχο να ξέρω ότι έχω τέτοιους συμπαίκτες και κάνω ό,τι ζητήσουν, για να γίνω καλύτερος».

Ο «GreekFreak» ή «Giannis» ή «GenieMan» ή «GBo», όπως είναι μερικά εναλλακτικά ονόματα που έχει δώσει ο τοπικός Τύπος στον Αντετοκούνμπο, για να μην δυσκολεύεται με το επώνυμό του, περιμένει σύντομα στο Μιλγουόκι τους γονείς του και τα δύο αδέρφια του, Κώστα και Άλεξ, που ακόμη δεν έχουν εγκατασταθεί λόγω γραφειοκρατικών θεμάτων με την βίζα τους και ομολογεί πως «ελπίζω να έρθουν γρήγορα γιατί μου λείπουν. Θα είναι καλό για τα αδέρφια μου να παίξουν σχολικό μπάσκετμπολ εδώ, γιατί το σπορ είναι διαφορετικό από την Ευρώπη και αν το μάθουν εδώ, θα είναι πιο εύκολο για εκείνους να κάνουν το επόμενο βήμα»… Καταλήγοντας, δήλωσε πως «μου αρέσει να κάνω τα πάντα στο παρκέ. Θέλω να παίρνω ριμπάουντ, να τρέχω και να λειτουργώ και σαν πόιντ-γκαρντ. Μου αρέσει η άμυνα, οι τάπες και το σκορ. Θα ήθελα να παίζω σε όλες τις θέσεις, αλλά ο κόουτς Ντρου μου επισημαίνει πως ο καθένας πρέπει να έχει έναν ρόλο. Η ομάδα μας δεν έχει “χτιστεί” με σταρ. Νομίζω πως ο ρόλος μου σαν ρούκι θα είναι να παίζω άμυνα και να μην κάνω λάθη. Ίσως σε δύο χρόνια να γίνω ο παίκτης που θέλει ο κόσμος». Το «χρονοδιάγραμμα» απασχόλησε και τον GMτων Μπακς, Τζον Χάμοντς, που δήλωσε με τη σειρά του ότι «δεν μπορώ να φανταστώ πού θα είναι ο Γιάννης σε τρία χρόνια, στα 21 του. Θέλω να τον δω μέρα με τη μέρα. Αλλά τις προάλλες μιλούσα με τον συμπαίκτη του, τον 22χρονο Τζον Χένσον και εκείνος μου είπε πως “δεν φαντάζομαι πώς θα είναι ο Γιάννης όταν φτάσει στην ηλικία μου”».