Οι Μπόστον Σέλτικς, είναι η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του ΝΒΑ, μετρώντας 17 έναντι 16 που κατέχουν οι (κατ’ αντίστοιχη ερμηνεία των δικών μας δεδομένων) «αιώνιοι» τους αντίπαλοι, οι Λος Άντζελες Λέικερς. Ο τελευταίος τίτλος έφτασε το 2008. Τότε, με «καπετάνιο» τον Ντοκ Ρίβερς, η παρέα που δημιούργησαν ο Πολ Πιρς, ο Ρέι Άλεν και ο Κέβιν Γκαρνέτ, με τον Ρέιζον Ρόντο να «αναδύεται» μέσα από αυτό το «Big Three» και να δημιουργεί αργότερα μία αξιοζήλευτη τετράδα, είχε καταφέρει να φέρει τους «Κέλτες» ξανά στην κορυφή, ενώ το 2010 έχασαν ακόμη ένα δαχτυλίδι στις λεπτομέρειες από τους «Λιμναίους».

Εκείνη η ομάδα, όμως, ήταν κάτι παραπάνω από ένα απλώς ισχυρό σύνολο. Αποτελούσε μία τρομερή παρέα, η οποία συνυπήρξε για πέντε ολόκληρα χρόνια, πριν ο Άλεν αποφασίσει να μετακομίσει στο Μαϊάμι (2012), για να κατακτήσει με τους Χιτ το πρωτάθλημα του 2013. Αμέσως μετά, Πιρς και Γκαρνέτ θα κατευθύνονταν στο Μπρούκλιν για λογαριασμό των Νετς, ενώ αν επεκταθούμε στην τετράδα, ο Ρόντο έκλεισε τελευταίος την «πόρτα» μεσούσης της σεζόν 2014-2015 για τους Ντάλας Μάβερικς. Κανείς από τη μεγάλη τριάδα, ωστόσο, δεν έχει ξεχάσει όσα έζησε στη Μασαχουσέτη και ιδιαίτερα ο προπονητής της επιτυχίας.

Ο Ρίβερς, άλλωστε, ήταν εκείνος που ήθελε να φέρει τον Ρέι Άλεν στους Λος Άντζελες Κλίπερς το καλοκαίρι του 2014, όταν ο μεγαλύτερος σουτέρ της ιστορίας του ΝΒΑ αποφάσιζε να μπει… σε περισυλλογή για το αν θα συνέχιζε την καριέρα του, ενώ είναι από τους υποστηρικτές της άποψης του να ξαναβρεθεί στην ενεργό δράση. Κατάφερε, πάντως, να πείσει τον Πιρς το προηγούμενο καλοκαίρι να μετακομίσει στην Καλιφόρνια και τη Δύση, ύστερα από 17 χρόνια σταθερής παρουσία στην Ανατολική Περιφέρεια.

Ο Αμερικανός κόουτς, άλλωστε, δήλωσε πρόσφατα πως θέλει να δει τον εμβληματικό ηγέτη των Σέλτικς, να αποσύρεται ως παίκτης της ομάδας, υπογράφοντας έστω και για μία ημέρα συμβόλαιο συνεργασίας με τα «ξωτικά». Ο πολύπειρος φόργουορντ, αποφάσισε να τεθεί υπό τις οδηγίες του στην τελευταία χρονιά της καριέρας του, χωρίς πάντως να αποκλείεται το προαναφερθέν σενάριο. Κατάφερε, άλλωστε, να παραλάβει μία μεγάλη «κληρονομιά» από τους Μπιλ Ράσελ και Λάρι Μπερντ, καταφέρνοντας να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το «μύθο» του συλλόγου και να τον περάσει ακόμη πιο «βαρύ» στις επόμενες γενιές.

Ο Ρίβερς, φυσικά, δε θα μπορούσε να ξεχάσει τον «Big Ticket». Ο άρτι αποσυρθείς φόργουορντ, θα βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο και η παρέα των «Κελτών» θα μεγαλώσει. Στην ίδια ομάδα, θα βρίσκονται οι Ρίβερς, Πιρς και Γκαρνέτ και οι κοινές τους αναμνήσεις αναμένεται να «ξυπνήσουν», προσπαθώντας παράλληλα να περάσουν το δικό τους «πνεύμα» στους Κλίπερς. 

Οι τελευταίοι μεγάλοι «Κέλτες», φαίνεται πως δεν ξέχασαν την ιστορία που έγραψαν μαζί. Θα συνεχίζουν να τη γράφουν παρέα, άλλωστε, κι ας μη βρίσκονται στις τάξεις των Σέλτικς, με την καρδιά τους να είναι πάντα εκεί…