Το Μαϊάμι ήταν δεδομένο πως δεν θα… έπεφτε στο καναβάτσο πολύ άνετα. Οι πρωταθλητές έδειξαν το καλό τους πρόσωπο μέσα στην έδρα τους και νίκησαν με 103-84 το Σαν Αντόνιο κάνοντας έτσι το 1-1 στους τελικούς. Το σύνθημα το έδωσε ο Μάριο Τσάλμερς ο οποίος έλεγε στον ΛεΜπρον Τζέιμς πως: “Ένιωθα σαν να τους είχαμε στα σχοινιά όλη τη ώρα. Του είπα “πάμε να τους… σκοτώσουμε” και μου απάντησε πως είναι μαζί μου”.

Έτσι, ο Τσάλμερς και ο Τζέιμς (που μέχρι την τέταρτη περίοδο είχε σπάσει τα καλάθια με 3/13 σουτ) μπήκαν στο γήπεδο, έδωσαν στους Χιτ επιμέρους σκορ 33-5 και “σκότωσαν” με 103-84 τους Σπερς. Ο Τσάλμερς τελείωσε το ματς με 19 πόντους και ο Τζέιμς είχε απολογισμό 17 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κοψίματα, ενώ ο Ρέι Άλεν ακολούθησε με 13 πόντους και ο Κρις Μπος με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τόνι Πάρκερ τελείωσε το ματς με 13 πόντους και ο Τιμ Ντάνκαν με 9 πόντους και 11 ριμπάουντ. “Δεν παίξαμε καλά. Δεν κάναμε καλά σουτ. Το ξέρω ότι έπαιξα απαίσια. Τώρα κοιτάμε το τρίτο παιχνίδι” δήλωσε ο σέντερ των Σπερς.