Την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του έκανε ο Ντέρικ Ρόουζ τα ξημερώματα απέναντι στους Τζαζ, σημειώνοντας 50 πόντους και μοιράζοντας 6 ασίστ στους συμπαίκτες του, ενώ έκανε και την τάπα που έδωσε τη νίκη στους Τίμπεργουλβς. Και όλα αυτά, ενώ πλέον θεωρείται ως ένας από τους βετεράνους του πρωταθλήματος. 

Μετά το τέλος του αγώνα, ο 30χρονος γκαρντ ξέσπασε σε κλάματα, βγάζοντας όλη την πίεση που είχε μέσα του τα τελευταία χρόνια,με τους συμπαίκτες του να είναι δίπλα του σε αυτή τη μεγάλη στιγμή.

Λίγο αργότερα ο Ρόουζ κλήθηκε να κάνει δηλώσεις, χωρίς να έχει σταματήσει να κλαίει και με σπασμένη φωνή μίλησε για την εμφάνισή του: «Σημαίνει τα πάντα για εμένα αυτό που έγινε. Έβαλα τον κ…λο μου κάτω και δούλεψα. Θέλω να ευχαριστήσω τον οργανισμό και τους φιλάθλους. Κάνω τα πάντα για να κερδίσουμε. Κάνω το παιχνίδι μου. Οι συμπαίκτες μου είπαν να κάνω το παιχνίδι μου και αυτό έκανα. Θέλω να βοηθήσω τους νεότερους, να δώσω το παράδειγμα ως βετεράνος. Ποτέ δεν έχω μιλήσει τόσο πολύ κατά την διάρκεια ενός αγώνα στους συμπαίκτες μου όσο στο σημερινό παιχνίδι» 

Οι συμπαίκτες του τον περίμεναν υπομονετικά στα αποδυτήρια να τελειώσει με τις δηλώσεις και όταν μπήκε τον υποδέχθηκαν σαν ήρωα, ρίχνοντάς του νερό και δίνοντάς του συγχαρητήρια για την εμφάνιση. 

Δείτε την εμφάνιση του Ρόουζ: