Ήταν ένα από τα μέλη της ρωσικής Ολυμπιακής ομάδας, τα οποία έχασαν τη συμμετοχή τους στους Αγώνες του Ρίο, λόγω το «σκανδάλου» ντόπινγκ που είχε «ξεσπάσει» αυτό το καλοκαίρι, με τη ΔΟΕ να υποστηρίζει πως υπήρχε ένα ολόκληρο κυβερνητικό πρόγραμμα που προμήθευε τους αθλητές με τα αντίστοιχα προϊόντα. Σε αντίθεση με τους αθλητές του στίβου, βέβαια, η Μαρία Σαράποβα είχε βρεθεί θετική σε σχετικό έλεγχο και τιμωρήθηκε για τα επόμενα δύο χρόνια, για χρήση μελδονίου.

Η τιμωρία της, όπως αναφέρεται σε τελευταία ρεπορτάζ, μπορεί να μειωθεί κατά το ήμισυ, αλλά με τη «Μάσα» να βρίσκεται στα 29 της χρόνια, έχοντας παράλληλα πλούσια δραστηριότητα εκτός τένις, δεν αποκλείεται το γεγονός αυτό να έχει σημάνει και το τέλος της καριέρας της. Ακόμη κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, ωστόσο, η ρωσίδα πρωταθλήτρια δε θα εγκαταλείψει τον αθλητισμό. Είναι πολύ πιθανό, μάλιστα, το μέλλον της να βρίσκεται στο μπάσκετ.

Αυτόν το μήνα, η Σαράποβα βρέθηκε στην Νέα Υόρκη, αλλά η ενασχόλησή της δεν είχε να κάνει με το τένις ή το U.S. Open, το οποίο έχει κατακτήσει το 2006. Απεναντίας, η ίδια πραγματοποίησε επιτυχημένα μία πρακτική τριών ημερών, δίπλα στον κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ. Την ίδια ώρα, πραγματοποίησε αρκετά ραντεβού με πρόσωπα υψηλά ιστάμενα στο ΝΒΑ, το WNBA και την Αναπτυξιακή Λίγκα του ΝΒΑ. Η πρώην υπεύθυνη του ΝΒΑ στην Ευρώπη και φίλη της, Σόφι Γκόλντσμιτ, ήταν εκείνη που εξέφρασε αυτή την ιδέα, ώστε η «Μάσα» να γνωρίσει τον κόσμο του μπάσκετ.

«Πήρε μέρος σε πολλές από τις συσκέψεις μας, προκειμένου να καταλάβει τον τρόπο που λειτουργεί το ΝΒΑ», δήλωσε η Γκόλντσμιτ, για να συμπληρώσει ως εξής: «Είναι πολύ έξυπνη και έχει εκφράσει σπουδαίο ενδιαφέρον για τις διαδικασίες και τις πρωτοβουλίες μας».

Τα λόγια αυτά, δείχνουν να φέρνουν τη Σαράποβα κοντά στο ΝΒΑ και δεν είναι απίθανο να τη δούμε σύντομα, να αποκτά κάποιο πόστο στη λίγκα. Η ίδια, άλλωστε, μοιάζει να αφιερώνει πολύ χρόνο στην επιχειρηματική της καριέρα και την ακαδημαϊκή της μόρφωση, καθώς πριν την πρακτική δίπλα στον Άνταμ Σίλβερ, παρακολούθησε για δύο εβδομάδες μαθήματα στη σχολή επιχειρηματιών του Χάρβαρντ, ενώ η Nike συνεχίζει να την εκπροσωπεί, παρά την απαγόρευση προς την ίδια μετά το θετικό δείγμα στον έλεγχο ντόπινγκ. Παράλληλα, η εταιρεία γλυκών Sugarpova, γνωρίζει επίσης την επιτυχία στον αντίστοιχο τομέα.

Δε θα ήταν αρνητική εξέλιξη, λοιπόν, να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ μία γυναίκα με τέτοιο… ανάστημα!