Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του Jordan και των Bulls, είναι σίγουρα μία απ’ τις καλύτερες ευκαιρίες να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι τα κατορθώματα του M.J. και των Bulls εκείνης της εποχής.

Βέβαια, δεν είναι μόνο τα κατορθώματα… αλλά και η επιρροή του μεγάλου Jordan στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα στον πλανήτη, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στο εμπορικό κατά μία έννοια.

Όλοι γνωρίζουμε ποιος ήταν και τι έκανε ο M.J. Πέραν όμως των εντός του αγωνιστικού χώρου ικανοτήτων του, σίγουρα είχε την δυνατότητα αλλά και ικανότητα να καθορίζει με τον δικό του τρόπο τις εξελίξεις γενικότερα στον χώρο…

Τι σημαίνει αυτό;

Έπειτα από την προβολή των επεισοδίων του «The Last Dance» στις ΗΠΑ έφεραν στο φως την τριάδα των όρων που υπήρχαν στο πρώτο συμβόλαιο του Jordan με την αθλητική εταιρεία, Nike.

Στο συγκεκριμένο συμβόλαιο, η γνωστή εταιρεία είχε την δυνατότητα αν βλέπει πως δεν ικανοποιείται γενικότερα, θα μπορούσε να ακυρώσει τη συμφωνία μάλιστα χωρίς να πάθει την παραμικρή ζημιά.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο φυσικά και δεν συνέβη, αφού από πολύ νωρίς κιόλας ήρθε η εμπορική απογείωση.

Αυτό όμως που άλλαξε την ιστορία θα λέγαμε της γνωστής εταιρείας, δεν ήταν άλλο από το «Air Jordan I» το οποίο απ’ την πρώτη στιγμή έκανε πάταγο και άρχιζαν να το αγοράζουν μανιωδώς…

Πριν απ’ αυτό όμως, λίγες ημέρες συγκεκριμένα προτού παρουσιαστούν τα νέα παππούτσια, είχε ανακοινωθεί επίσημα από την εταιρεία ότι το προηγούμενο έτος, 1984, είχε φτάσει να απολύσει 10 συνολικά άτομα από το ανθρώπινο δυναμικό της, λόγω των οικονομικών απωλειών σ’ ένα τρίμηνο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Darren Rovell, θυμήθηκε αυτό το γεγονός μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Δείτε εδώ την ανάρτησή του: