O δημοσιογράφος του Clutchpoints.com, Dave Monaco, έριξε γερό «θάψιμο» στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος έγραψε ότι ο Έλληνας παίκτης των Bucks δεν έχει επιτυχίες στα πλέι οφ και δεν μπορεί να κερδίσει μεγάλες ομάδες έτσι όπως παίζει. Επίσης τον τοποθέτησε στην 6η θέση της λίστας του με τους 25 παίκτες που θεωρεί ότι θα λάμψουν στο ΝΒΑ την επόμενη σεζόν.

Ο Dave Monaco εξήγησε το γιατί έβαλε στην 6η θέση τον Back to back MVP του ΝΒΑ και όχι στις πρώτες και έγραψε στο δημοσίευμά του στο «Clutchpoints.com»:

«H κατάταξη αυτή μπορεί να φαίνεται τρελή, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Giannis ήταν back to back MVP. Πρέπει όμως, να τον κρίνετε όπως και τον James Harden. Η αποτυχία του στα πλέι οφ, όπου δεν έχει επιτυχίες με οδηγεί στο να θεωρώ ότι το στυλ παιχνιδού του δεν μπορεί να παράγει νίκες στα πλέι οφ απέναντι στις καλύτερες ομάδες. Παρόλα αυτά ο Giannis παραμένει ένας από τους πιο κυριαρχικούς παίκτες του ΝΒΑ και κάθε ομάδα θα ήθελε να τον έχει. Η ικανότητά του και στις δυο πλευρές του παρκέ το κάνει μια τεράστια δύναμη κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ. Αν όμως, θέλει να βρεθεί ψηλότερα στην λίστα μου πρέπει να αποτελέσει μια μεγάλη απειλή για τον αντίπαλο και από την περίμετρο. Αν δεν μπορείς να κάνει ένα jump shot, δεν μπορείς να είσαι στο ΤΟΡ-5 μου».

Δεν έβαλε 1ο τον Lebron James

H λίστα του, Dave Monaco, πάντως, είχε κι άλλες εκπλήξεις, καθώς στην 1η θέση του ΤΟΡ-25 δεν έβαλε τον Lebron James που οδήγησε τους Lakers στον τίτλο φέτος, αλλά έβαλε τον Kevin Durant.

Αναλυτικά το ΤΟΡ-25

1. Kevin Durant (SF – Brooklyn Nets)

2. LeBron James (SF- L.A. Lakers)

3. Kawhi Leonard (SF – L.A. Clippers)

4. Luka Doncic (SG/PG – Dallas Mavericks)

5. Anthony Davis (PF/C – L.A Lakers)

6. Giannis Antetokounmpo (PF/SF – Milwaukee Bucks)

7. Jimmy Butler (SG/SF – Miami Heat)

8. Stephen Curry (PG/SG – Golden State Warriors)

9. James Harden (SG/PG – Houston Rockets)

10. Nikola Jokic (C – Denver Nuggets)

11. Damian Lillard (PG/SG – Portland Trail Blazers)

12. Donovan Mitchell (SG/PG – Utah Jazz)

13. Jayson Tatum (SF – Boston Celtics)

14. Jamal Murray (PG/SG – Denver Nuggets)

15. Kyrie Irving (PG- Brooklyn Nets)

16. Ja Morant (PG- Memphis Grizzlies)

17. Zion Williamson (PF/SF – New Orleans Pelicans)

18. Klay Thompson (SG- Golden State Warriors)

19. Joel Embiid (C – Philadelphia 76ers)

20. Trae Young (PG- Atlanta Hawks)

21. Devin Booker (SG- Phoenix Suns)

22. Karl-Anthony Towns (KAT) (C/PF – Minnesota Timberwolves)

23. Chris Paul (PG – OKC Thunder)

24. Bradley Beal (SG- Washington Wizards)

25. Kyle Lowry, (PG – Toronto Raptors)

Άφησε «εκτός» πολλά σπουδαία ονόματα

Ένα άλλο θέμα που σηκώνει κουβέντα είναι ότι ο Dave Monaco άφησε τελείωσε εκτός του ΤΟΡ-25 μεγάλα ονόματα όπως οι Paul George (SF/SG – LA Clippers), Russell Westbrook (PG – Houston Rockets), Bam Adebayo (PF/C – Miami Heat), Pascal Siakam (PF – Toronto Raptors), Kemba Walker (PG – Boston Celtics).

Για τους «κομμένους» είπε ότι είναι σπουδαίοι παίκτες και ότι οποιοσδήποτε μπορεί να διαφωνήσει με αυτό, αλλά μένουν εκτός της λίστας του.