Η ικανότητα του Στιβ Νας να αξιοποιεί όλους τους συμπαίκτες του είναι ένα από τα στοιχεία που τον μετέτρεψαν σε ένα εκ των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Δεν ήταν, άλλωστε, λίγοι οι “ψηλοί” που έκαναν καριέρα στον “μαγικό κόσμο” επειδή είχαν την τύχη να είναι συμπαίκτες του Καναδού πόιντ γκαρντ, ο οποίος τους “τάιζε” αφειδώς.

Ένας εξ αυτών είναι ο Μαρτσίν Γκορτάτ, με τον Πολωνό σέντερ να “γράφει” σπουδαίες επιδόσεις την τελευταία διετία στους Φοίνιξ Σανς. Η αποχώρηση του Νας, όμως, από την Αριζόνα έκανε πολλούς -και όχι άδικα- να υποστηρίξουν πως οι εποχές που ο Γκορτάτ έκανε νταμπλ – νταμπλ πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Ο ίδιος ο Πολωνός σέντερ, όμως, θέλησε να… απαντήσει στους “καλοθελητές” τονίζοντας πως “βασικά, είμαι έτοιμος να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω και χωρίς τον Νας. Ακούστηκαν πολλά κατά τη διάρκεια της offseason σχετικά με το πώς πρόκειται να παίξω και πως πρόκειται να χειριστώ την όλη κατάσταση χωρίς αυτόν.

Πιστεύω πως είμαι, πλέον, ένας αρκετά έμπειρος παίκτες. Αγωνίζομαι στο ΝΒΑ εδώ και μερικά χρόνια και έχω συνεργαστεί με διαφορετικούς πλεϊμέικερ. Αυτή τη στιγμή έχω τον Γκόραν Ντράγκιτς και τον Κένταλ Μάρσαλ. Είναι εξαιρετικοί πασέρ. Είμαι σίγουρος πως θα είμαι μια χαρά“.

Επειδή, όμως, η θεωρία από την πράξη απέχει αρκετά, ο Πολωνός σέντερ των “Ήλιων” καλείται να αποδείξει του λόγου το αληθές και να συνεχίσει τις πολύ καλές εμφανίσεις της τελευταίας διετίας. Ειδάλλως, οι ψίθυροι για τις ικανότητές του θα πληθαίνουν διαρκώς