Από τη στιγμή που η κόρνα της λήξης του 6ου ανατολικού ημιτελικού Μπουλς-Καβς, τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/5) ήχησε και έστειλε τους «Ταύρους» σπίτι τους και το Κλίβελαντ στους τελικούς της Περιφέρειας, στο Σικάγο άρχιζαν οι φήμες. Η επόμενη μέρα των γηπεδούχων, βλέπετε, είναι ιδιαιτέρως αμφίβολη. Αλλά και συνάμα ενδιαφέρουσα. Οι Μπουλς απέτυχαν να εκμεταλλευτούν την απουσία του Κέβιν Λαβ. Απέτυχαν να κάνουν το ίδιο με την αποχώρηση του Κάιρι Ίρβινγκ στο 6ο ματς με τραυματισμό στο γόνατο. Απέτυχαν να «εξαργυρώσουν» την επιστροφή του Ντέρικ Ρόουζ στα πλέι-οφς έπειτα από 3 χρόνια. Κι αν η λέξη «απέτυχαν» σας φαίνεται πως γράφτηκε πολλές φορές, είναι μάλλον γιατί στην «πόλη των ανέμων» την σκέφτονται και οι οπαδοί της ομάδας, αλλά κυρίως η διοίκησή της… Το μεγάλο μέλημα των παραγόντων είναι η παραμονή του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν, Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος όμως είναι ήδη ψηλά στη λίστα των Λέικερς. Για το θέμα του προπονητή του κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει… θέμα, αφού ο Τομ Θίμποντο έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο. Αλλά…

Η παραμονή του θεωρείται απίθανη από τα μεγάλα αμερικανικά Μ.Μ.Ε., παρά τη δήλωση του ίδιου ότι «εγώ περιμένω πως θα είμαι και του χρόνου. Μέχρι να μου πει κάποιος ότι φεύγω, είναι κόουτς των Μπουλς και έτσι ακριβώς το βλέπω και το αντιμετωπίζω». Ο «Thibs» είναι γνωστό πως δεν έχει καλές σχέσεις με τον τζένεραλ μάνατζερ, Γκαρ Φόρμαν και στο ΝΒΑ λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν πως το χάσμα τους μπορεί να «γεφυρωθεί». Άλλωστε, το ESPN αποκάλυψε λίγες ώρες μετά την ήττα του Σικάγο, ότι ο Θίμποντο είναι στη λίστα των Πέλικανς για την αντικατάσταση του Μόντι Ουίλιαμς, που απολύθηκε 3 ημέρες νωρίτερα! Για τον Τύπο του Σικάγο, πάντως, το ζήτημα της απομάκρυνσής του δείχνει τόσο… τελειωμένο, που οι εφημερίδες αναφέρουν πως τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί το πώς θα θα υπάρξει «διαζύγιο» και η αποζημίωση του συμβολαίου των 9εκατ.δολ. που έχει να λάβει ως το 2017. Αν και κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι οι Μπουλς θα επιδιώξουν να «κοπιάρουν» την τακτική των Σέλτικς, οι οποίοι το 2013 ουσιαστικά… αντάλλαξαν τον κόουτς Ρίβερς στους Κλίπερς, αντί ντραφτ-πικ.

Ο Θίμποντο, πάντως, αν και από πέρσι είναι στο στόχαστρο των Νικς (που όμως το καλοκαίρι προτίμησαν να δώσουν 5ετές συμβόλαιο στον Ντέρεκ Φίσερ), έχει την στήριξη του αρχηγού της ομάδας του, Ντέρικ Ρόουζ, ο οποίος δεν έκρυψε σε δικές του δηλώσεις την ελπίδα του ότι ο «Thibs» θα επιστρέψει στον πάγκο. «Αυτό θέλω, γιατί έχουμε δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ μας. Το κυριότερο είναι πως είναι εξαιρετικός προπονητής, αλλά για μένα μετρά και το γεγονός ότι με στήριξε σαν ασίσταντ στην Εθνική και πέρσι και ακόμη και ημέρες αγώνων, ενώ εγώ δεν έπαιζα, μου τηλεφωνούσε στο Λ.Α. όπου συνέχιζα την αποθεραπεία μου, για να δει πώς τα πηγαίνω», σχολίασε ο «D-Rose» (είχε 14π. στο 6ο ματς με τους Καβς, αλλά ενώ άρχισε με 5/9 σουτ στην 1η περίοδο, είχε στη συνέχεια μόλις 2/7), ο οποίος κατέληξε ότι «ξέρω ότι δεν είναι δική μου απόφαση, αλλά θέμα δικό του και της διοίκησης, όμως τον αγαπώ σαν κόουτς». Την άποψή του για το θέμα κατέθεσε και ο σέντερ των Μπουλς, Τζοακίμ Νοά, επισημαίνοντας ότι «ο Τομ είναι δουλευταράς και μας είχε πάντα προετοιμασμένους. Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς με την καταστασή του». Ωστόσο, ο Γάλλος σέντερ κατέληξε με νόημα πως «χάσαμε στον 2ο γύρο, αλλά έχουμε πολύ καλές αναμνήσεις και αυτό είναι το μοναδικό που μπορώ να πω».