Τις τελευταίες μέρες, βαρέθηκε να απαντά σε ερωτήσεις για το ρεκόρ 16-0 των Ουόριορς και για το περίφημο Small-Ball και το διασκεδαστικό παιχνίδι της ομάδας του. Ο Στεφ Κάρι αποφάσισε -ή μάλλον ρωτήθηκε- να μιλήσει για άλλα πρόσωπα και πράγματα, σε μία από τις πιο ασυνήθιστες συνεντεύξεις που παραχώρησε σε τηλεφωνική συνομιλία του με ΜΜΕ από 19 χώρες. Οι απορίες μεταξύ άλλων από ΗΠΑ, Αργεντινή και Αυστραλία υποχρέωσαν τον περσινό MVP του ΝΒΑ να «σπαταλήσει» τα περισσότερα από τα 30′ της επικοινωνίας όχι για τον ίδιο, αλλά για άλλους.

Και μία ερώτηση από την Αργεντινή έκανε λόγο για σύγκρισή του με τον Λιονέλ Μέσι! Ο Κάρι αποκρίθηκε πως «είμαστε και οι δύο δημιουργικοί, ο καθένας στο γήπεδό του». Προσθέτοντας ότι παρακολουθεί συνέχεια τον σταρ της Μπαρτσελόνα και εξηγώντας πως «είμαι μεγάλος θαυμαστής του, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει με τη μπάλα, οποιαδήποτε στιγμή σε ένα παιχνίδι. Όταν τον βλέπεις στην τηλεόραση, δεν ξεκολλάς το βλέμμα σου, διότι όταν έχει τη μπάλα, κάτι ξεχωριστό θα συμβεί. Πρέπει να εκτιμάμε αυτού του είδους το ταλέντο».I


Ο ηγέτης του Γκόλντεν Στέιτ αναφέρθηκε στη συνέχεια και σε θέματα περί επενδύσεων, οικογένειας αλλά και… δίαιτας! Για το τελευταίο ζήτημα, με αφορμή το διατροφικό πρόγραμμα του Αυστραλού συμπαίκτη του, Άντριου Μπόγκουτ, ο Κάρι απάντησε ότι «έκρινε πως έπρεπε να το κάνει», ενώ αποκάλυψε πως αν και ο ίδιος είναι ο σταρ στο παρκέ, άλλος είναι η φωνή της ομάδας του στα αποδυτήρια. Και ομολογώντας ότι «ο Ντρέιμοντ Γκριν δεν είναι απαραίτητος μόνο για όσα σημαντικά κάνει πάνω στο παρκέ για εμάς, αλλά και γιατί εκείνος είναι που μιλάει στα αποδυτήρια και προσπαθώ να ακολουθήσω το παράδειγμά του.

Καταλήγοντας, ο κορυφαίος σκόρερ της φετινής σεζόν στη Λίγκα (μ.ό. 32,1π.) δεν έκρυψε την ανυπομονησία του να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, τον Αύγουστο του 2016. Τονίζοντας πως «ακόμη κι αν έχω μόλις 3 εβδομάδες για να ξεκουραστώ και να φρεσκάρω το κορμί μου, αν φτάσουμε και πάλι στου Τελικούς του Ιουνίου, το να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και σε μία ομάδα με τόσο πολύ ταλέντο, θα είναι διασκεδαστικό!». Λέγοντας επιπλέον ότι «στα 18 μου είχα πάει διακοπές στη Βραζιλία και θα είναι ωραίο να επιστρέψω εκεί».