Ο Ρέι Άλεν θα συναντηθεί με ανθρώπους των Χιτ την Πέμπτη και με αυτούς των Κλίπερς την Παρασκευή και οι Σέλτικς δεν αισθάνονται καθόλου καλά με το άκουσμα αυτής της είδησης. Ο Ντάνι Έιντζ υποστήριξε ότι προτεραιότητα του είναι να ανανεώσει τα συμβόλαια των Ρέι και Μπράντον Μπας, πριν κάνει συζητήσεις με ελεύθερους παίκτες. Ο έμπειρος γκαρντ πάντως είναι αποφασισμένος να μελετήσει καλά τις προτάσεις που έχει πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση.

Συγκεκριμένα ο Ρέι Άλεν θα συναντηθεί το βράδυ της Πέμπτης με τους Μαϊάμι Χιτ, οι οποίοι τον έχουν σαν πρώτο τους στόχο και την επόμενη μέρα θα συναντηθεί με τους Κλίπερς, οι οποίοι ψάχνουν τον βασικό τους σουτέρ για την επόμενη σεζόν. Οι πρωταθλητές μπορούν να του προσφέρουν μέχρι 3 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ οι Κλίπερς μπορούν να του προσφέρουν το mid-level exception δηλαδή 5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Οι Σέλτικς από την πλευρά τους του έχουν καταθέσει πρόταση για συμβόλαιο 2 χρόνων ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πάντως στην περίπτωση που ο Ρέι Άλεν δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Σέλτικς, οι παράγοντες της ομάδας της Βοστώνης θα στραφούν στην περίπτωση του Τζέισον Τέρι. Ο Ντοκ Ρίβερς πάντως πιστεύει πως ο Ρέι Άλεν θα παραμείνει στη Βοστώνη για να διεκδικήσει το δεύτερο πρωτάθλημα του με αυτούς.