Ένας ζωντανός θρύλος του NBA, που έχει αφήσει εποχή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Όσκαρ Ρόμπερτσον έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος διαπρέπει με τους Μιλγουόκι Μπακς.

«Είναι ένας ικανός αθλητής. Εχει μεγάλη ικανότητα. Πρέπει να βελτιώσει το μακρινό του σουτ και να αφήσει το παιχνίδι να έρθει σε αυτόν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όσκαρ Ρόμπερτσον για τον Έλληνα διεθνή γκαρντ/φόργουορντ στην κάμερα του OTE TV. 

Ακόμη αναφέρθηκε στα εξής:
 
-Στα triple-double που έκανε όσο βρισκόταν ακόμη σε αγωνισιτική δράση: «Κανείς δεν τα μετρούσε. Νόμιζα πως έπαιζα, όπως οι υπόλοιποι παίκτες. Τα στατιστικά είναι περισσότερο για τους φιλάθλους…».
 
-Στο εάν ο τρόπος παιχνιδιού του είναι παρόμοιος με αυτόν του ΛεΜπρον Τζέιμς: «Εχω διαφορετικό τρόπο σκέψης από τον ΛεΜπρόν.».
 
-Στο δίλημμα μεταξύ ¨”Βασιλιά” και Κόμπι Μπράιαντ: «Ο Κόμπι αποσύρεται, ενώ ο Λεμπρόν είναι ακόμα στις επάλξεις. Αν ήμουν γκαρντ δεν θα με απασχολούσε με ποιον εκ των δύο θα έπαιζα. Θα έπαιζα με οποιονδήποτε.».
 
-Στο ποιος είναι ο καλύτερος παίκτη στην ιστορία του μπάσκετ: «Θα μπορούσα να διαλέξω, αλλά δεν θα διάλεγα τον εαυτό μου. Θα έλεγα τον Ελτζιν Μπέιλορ, τον Μπιλ Ράσελ, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Μάτζικ Τζόνσον και τον Τζαμπάρ. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι παίκτες.».