Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την καταγγελία τόσο του Πέρο Άντιτς όσο και του Τάμπο Σεφολόσα για αστυνομικό ρατσισμό στις Η.Π.Α. και το ΝΒΑ φαίνεται πως βιώνει άλλη μία περίπτωση απαράδεκτης διάκρισης. Προφανώς δεν έφτανε το «μάθημα» του κόουτς των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, με «σεμινάριο» από τον Ολυμπιονίκη του 1968 και είδωλο του αντιρατσιστικού κινήματος, Τζον Κάρλος και ο Τζον Χένσον θεωρεί πως είναι νέο θύμα. Ο 24χρονος φόργουορντ του Μιλγουόκι, κατήγγειλε μέσω Instagram ότι υπάλληλοι ενός κοσμηματοπωλείο μάλλον φοβήθηκαν που αντίκρισαν έναν μαύρο έξω από τη βιτρίνα τους και δεν του επέτρεψαν να ψωνίσει ένα ρολόι που κοιτούσε και επιθυμούσε να αγοράσει

Ο Χένσον, που πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους Μπακς αντί 44εκατ.δολ. δεν έλαβε την εξυπηρέτηση που σαφώς θα είχε ένας πλούσιος καταναλωτής. Ο Αμερικανός ανέφερε πως έφτασε στο κατάστημα Schwanke-Kasten «σε ώρες καταστημάτων». Μονάχα που η γειτονιά θεωρείται «λευκή» και περιοχή πλουσίων στο Ουισκόνσιν και οι υπάλληλοι δεν είδαν με καλό μάτι τον πανύψηλο Χένσον, που βγήκε από ένα τζιπ. Ο συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο αποκάλυψε πως «μόλις με είδαν, όλοι πήγαν στο πίσω μέρος του κοσμηματοπωλείου. Χτύπησα δις το κουδούνι και όχι μόνο δεν μου άνοιξαν, αλλά μου φώναξαν και να φύγω. Του εξήγησα πως θέλω απλώς να δω ένα ρολόι που με ενδιαφέρει να αγοράσω, όμως δεν με άφησαν»

Μάλιστα, ο Χένσον τόνισε ότι «λίγο αργότερα, έφτασαν στο απέναντι πεζοδρόμιο 2 αστυνομικοί, που με παρακολουθούσαν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ήρθαν και μου ζήτησαν να τους δώσω τα στοιχεία μου, αλλά και εκείνα του οχήματος που οδηγώ. Όταν διαπίστωσαν πως είναι με leasing, τους απάντησα πως είναι μέρος χορηγικής συμφωνίας και εκείνοι με ρωτούσαν τι θέλω στην περιοχή. Αποκρίθηκα ότι απλώς θέλω να αγοράσω ένα ρολόι και όταν κατάλαβαν πως όλα είναι εντάξει, πήγαν στο κατάστημα και ζήτησαν από τους υπάλληλους να μου ανοίξουν. Αυτό, όμως, είναι ό,τι πιο χυδαίο και ρατσιστικό έχω αντιμετωπίσει και εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν. Όλοι πρέπει να μάθουν για την συμπεριφορά των ανθρώπων του καταστήματος και για αυτό αναρτώ την φωτογραφία του και γράφω για αυτή την ιστορία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τον άλλον από το χρώμα ή την εθνικότητά του και καλό θα ήταν κανείς να μην ψωνίσει ξανά από εκεί».