Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ως αρχική του προτεραιότητα την «εκκαθάριση» όσων υποκίνησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, με στόχο να καταστήσει ακόμη μεγαλύτερη την εντός συνόρων εξουσία του. Μεγάλη του επιδίωξη, είναι η έκδοση από τις Ηνωμένες Πολιτείες του πρώην ιμάμη και νυν μεγαλύτερου πολιτικού του αντιπάλου, Φετουλάχ Γκιουλέν, την ίδια ώρα που 18.000 περίπου άτομα βρίσκονται υπό κράτηση.

Ταυτόχρονα, φροντίζει να λάβει μέτρα και για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με τον Ενές Καντέρ να είναι ένα εκ των «θυμάτων» στο κομμάτι αυτό. Ο Τούρκος σέντερ, είναι γνωστό πως αποτελεί έναν εκ των υποστηρικτών του Γκιουλέν και ο πρόεδρος της χώρας, ζήτησε την απενεργοποίηση του λογαριασμού του στο Twitter, ώστε να μην φαίνονται στη γειτονική χώρα, όσα γράφει.

Ο παίκτης των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που έχει λόγω του Ερντογάν, μία μεγάλη κόντρα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των Τούρκων, Εργκίν Αταμάν, δε θα μπορούσε να μην αντιδράσει στη συγκεκριμένη πράξη, βρίσκοντας ένα νέο… τίτλο για τον ανώτατο άρχοντα της χώρας του, καθώς τον αποκάλεσε «Φαραώ».

«Χαχα! Κρύβουν τον λογαριασμό μου στην Τουρκία. Μην φοβάστε τον τίτλο του Φαραώ και όλη την ανόητη συμμορία του!», ήταν τα λόγια του Καντέρ μέσω Twitter, όπου παρουσίασε μέσω σχετικής αποδεικτικής φωτογραφίας, το αληθές της απενεργοποίησης του λογαριασμού του.