Αν και η πιο σεμνή φιγούρα πριν από την αναμέτρηση, ο Ζακ ΛαΒιν παρέμεινε «προσγειωμένος»… μόνο στα λόγια του. Ο 19χρονος ρούκι της Μινεσότα «απογειώθηκε» από το παρκέ του Barclays Center του Μπρούκλιν και κατέκτησε τα ξημερώματα της Κυριακής (15/2) τον τίτλο στον διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game του ΝΒΑ, θυμίζοντας κάτι από τις παλιές-καλές εποχές του θεσμού! Ο πρώην παίκτης του πανεπιστημίου UCLA επικράτησε στον τελικό του Βίκτορ Ολαντίπο του Ορλάντο, έχοντας 94β. έναντι 72 του γκαρντ των Μάτζικ. Στον 1ο γύρο, οι δυο τους είχαν προκριθεί κόντρα στους Μέισον Πλάμλι (Νετς) και Γιάννη Αντετοκούνμπο (Μπακς), που συγκέντρωσαν 76 και 65β. αντίστοιχα. Στην 1η φάση, ο ΛαΒιν πέτυχε το απόλυτο με δύο «50αρια», ενώ ο Ολαντίπο μάζεψε 89β.

Ο ΛαΒιν, λίγο μετά τη νίκη του Στεφ Κάρι στον διαγωνισμο τριπόντων, δεν ήταν απλώς θεαματικός αλλά είχε και… «σενάριο». Στο παρθενικό κάρφωμά του στον 1ο γύρο φόρεσε μία φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν από την ταινία «Space Jam» και αφού έκανε γκελ η μπάλα, την πέρασε κάτω από τα πόδια του και κάρφωσε, λαμβάνοντας το πρώτο άριστα (50β.)! Στην δεύτερη προσπάθεια η «πορτοκαλί θεά» αναπήδησε πάλι και ο ρούκι των Γουλβς την πέρασε πίσω από την πλάτη με το αριστερό χέρι, καρφώνοντας με το δεξί. Το δεύτερο «50αρι» ήρθε μάλλον εύλογα από την κριτική επιτροπή των παλαίμαχων σταρ του ΝΒΑ, Νέιτ Άρτσιμπαλντ, Τζούλιους Έρβινγκ, Ουόλτ Φρέιζιερ, Μπερνάρντ Κινγκ και Κρις Μάλιν. Στον τελικό χρειάστηκε τη βοήθεια δύο συμπαικτών του. Αρχικά του επίσης ρούκι, Άντριου Ουίγκινς, που του κρατούσε τη μπάλα πριν ο ΛαΒιν την πιάσει από το ύψος των ώμων του Ουίγκινς και την βάλει στο καλάθι. Στη συνέχεια, κι ενώ είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει το βραβείο, ο ΛαΒιν πήρε πάσα πίσω από το καλάθι από τον Σαμπάζ Μοχάμεντ και περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια και έλαβε 49β. (και σύνολο 94).
 
 
 
Ο Ολαντίπο δεν «απείλησε» τον ΛαΒιν στον τελικό… Έλαβε 31β. αν και δεν κατέφερε σε 3 προσπάθειες να ολοκληρώσει τη σκέψη του, με τον ρούκι συμπαίκτη του, Έλφριντ Πέιτον, να κάθεται σε μία καρέκλα, κρατώντας τη μπάλα στο ύψος του κεφαλιού του». Στην 2η προσπάθεια, ο Πέιτον του πάσαρε πίσω από το ταμπλό, αφού ο «Ντίπο» είχε στην αρχή με 0/2. Στον 1ο γύρο, πάντως, ο γκαρντ των Μάτζικ ήταν εντυπωσιακός. Αφού βγήκε με ένα πρόχειρο… σακάκι πάνω από το σορτσάκι, τραγούδησε το «New York, New York» του Φρανκ Σινάτρα και με την τρίτη προσπάθεια έκανε ένα κάρφωμα μεταξύ… 360 και 540 μοιρών(!), κερδίζοντας ένα «50αρι»! Ο (γηπεδούχος) Μέισον Πλάμλι των Νετς ήταν 3ος, ενώ ο Αντετοκούνμπο ήταν 4ος. Ο «Αντέτο» έβγαλε μαζί του οκτώ κοπέλες με την ελληνική σημαία, αλλά αστόχησε και στις 3 πρώτες προσπάθειες (λαμβάνοντας 31β,) επιχειρώντας να πιάσει τη μπάλα με την αναπήδησή της στο παρκέ, για κάρφωμα ου περιείχε απόλυτη επέκταση του κορμιού του, Στην 2η προσπάθειά του, με τη βοήθεια του αδερφού του, Θανάση, ο «Giannis» κάρφωσε απλώς ανάποδα, για 35β..