Ένα πολύ σπουδαίο ρεκόρ πέτυχε ο Ρέι Άλεν, ο οποίος με τα πέντε τρίποντα, που σημείωσε στον τρίτο αγώνα των Μαϊάμι Χιτ με τους Μιλγουόκι Μπακς, έφτασε τα 322 (ξεπερνώντας κατά 2 τον Ρέτζι Μίλερ) κι έγινε έτσι ο παίκτης με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία του ΝΒΑ στα πλέι οφ. Μάλιστα ο εξαιρετικός σουτέρ των Χιτ σημείωσε αυτό το ρεκόρ σε ένα γνώριμο γήπεδο για αυτόν, καθώς αγωνίστηκε στους Μπακς γι αρκετά χρόνια στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Ο έμπειρος άσσος των Χιτ, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, στάθηκε στο μεγάλο βάθος πάγκου, που έχει η ομάδα του, με αποτέλεσμα κάθε φορά να είναι και διαφορετικός ο πρωταγωνιστής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ιστορικό ρεκόρ που πέτυχε. Ο Ντουέιν Γουέιντ από την πλευρά του έκανε λόγο για τα… κότσια της ομάδας του στις δύσκολες στιγμές.

“Αυτό είναι το χαρακτηριστικό μας τη φετινή χρονιά, το μεγάλο βάθος, που έχουμε. Σαν ομάδα πρέπει να βρίσκουμε συνεχώς ένα τρόπο να ανταπεξέλθουμε και κάθε βράδυ είναι και κάποιος διαφορετικός. Το είχα στο μυαλό μου το τι μπορούσα να πετύχω σήμερα. Η ειρωνεία είναι ότι βρίσκομαι σε αυτό το γήπεδο, από το οποίο ξεκίνησαν όλα” δήλωσε ο πρώην άσσος των Μπόστον Σέλτικς.

Σούταρα πολύ άσχημα. Αλλά κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Το τρίτο παιχνίδι ήταν δυνατό. Νομίζω ότι σαν ομάδα δείξαμε τα κότσια μας. Όταν οι αντίπαλοι βγήκαν έξω ζεστοί, εμείς μείναμε κοντά, κάναμε το παιχνίδι μας, όπως το είχαμε σχεδιάσει κι ήμασταν ικανοί να πάρουμε μία μεγάλη νίκη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να κερδίζει το τρίτο παιχνίδι σε μία σειρά. Αλλά αυτό τελείωσε πλέον και πρέπει να συγκεντρωθούμε στη συνέχεια” ανέφερε ο σούπερ σταρ των Χιτ.