Τι κι αν οι Mavs ήταν το αουστάιντερ κόντρα στους ακριβοπληρωμένους Heat; Τι κι αν ο Dirk ήταν 33 χρονών; Η «φλόγα» για διάκριση και η τεράστια κλάση του του έδωσαν τη «δίψα» που οδηγεί τους σπουδαίους. Με 23 πόντους κατά μέσο όρο στην κανονική σεζόν και 27.7 στα playoffs, οδήγησε το Dallas του 57-25 στους τελικούς, με μειονέκτημα έδρας απέναντι στους Heat του 58-24. 

Η αξέχαστη σειρά ξεκίνησε με νίκη των Heat, όμως στο Game 2 οι Mavs έκαναν το break. Μετά από δυο παιχνίδια στο Dallas, η σειρά ήταν στο 2-2, με τους «Big-Three» να «απαντούν». Στο πέμπτο παιχνίδι οι Τεξανοί νίκησαν με 112-103 και ήθελαν μια νίκη στη Florida για να πανηγυρίσουν. Όλοι σίγουρα εκείνη τη στιγμή περίμεναν κάποια αντίδραση. 

Όσο κι αν προσπάθησαν ο Wade (17π, 6 ασ), ο Bosh (19 π) και φυσικά ο «Βασιλιάς» (21π, 6 ασίστ, 4 ρ, 1 κλ, 1 τάπα), οι Mavs πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους, περνώντας στο πάνθεον. Ο δε Γερμανός, που ψηφίστηκε ΜVP των τελικών, με τη λήξη έτρεξε στα αποδυτήρια κλαίγοντας από συγκίνηση. Εμφανιζόμενος ξανά στο παρκέ για την απονομή, αναγνωρίστηκε μια και δια παντός ως ένας εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων που έπαιξαν ποτέ στο ΝΒA. 

Αυτό που σίγουρα όλοι είδαμε ήταν μία ομάδα πραγματικό ποίημα…η ομάδα του Dallas τότε έκανε τα πάντα και κέρδισε όλα τα εύσημα κυρίως στο παρκέ.

 
 
 
View this post on Instagram

Shoutout to the 2011 Dallas Mavericks, one of the most slept on team EVER #TeamBasketball

A post shared by NBA Buzz (@officialnbabuzz) on