Μπορεί ο μεγάλος αντίπαλος του Στεφ Κάρι για τον τίτλο του MVP που κατέκτησε να ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν, όμως ο σταρ των Ουόριορς γνώρισε την καθολική αναγνώριση με έναν άλλον παίκτη την Πέμπτη (21/5). Το ΝΒΑ, μετά τα ατομικά βραβεία, τις καλύτερες 5αδες των ρούκι κι εκείνες για τους αμυντικούς ανακοίνωσε τις τρεις κορυφαίες 5αδες της σεζόν και ο Κάρι με τον ΛεΜπρον Τζέιμς των Καβς αναδείχθηκαν ομόφωνα στην 1η! Ο Κάρι και ο ηγέτης του Κλίβελαντ έλαβαν ψήφο για την καλύτερη ομάδα και από τους 129 δημοσιογράφους από Η.Π.Α. και Καναδά που πήραν μέρος στην ψηφοφορία.

Ο πολυτιμότερος παίκτη της χρονιάς έλαβε αυτή την τιμή για πρώτη φορά στην 6ετή καριέρα του στη Λίγκα και ο ΛεΜπρον -που στη νίκη στην Ατλάντα έφτασε τα 52 ματς πλέι-οφς με +30π.-+5ριμπ.-+5ασ. και ξεπέρασε στην 1η θέση τον Μάικλ Τζόρνταν(!)- να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή για 9η φορά στα 12 χρόνια του στο ΝΒΑ! Μάλιστα, με την 9η επιλογή του, ισοφάρισε τους Μάτζικ Τζόνσον, Όσκαρ Ρόμπερτσον και Λάρι Μπερντ.

Μαζί με τους Κάρι και Τζέιμς, μέλη της φετινής κορυφαίας 5αδας είναι και οι Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς-125 ψήφοι 1ης ομάδας-2η διαδοχική παρουσία), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς-119 προτιμήσεις-1η παρουσία) και Μαρκ Γκασόλ (Γκρίζλις-68 ψήφοι-1η παρουσία).

Στην 2η καλύτερη ομάδα της σεζόν βρέθηκαν οι Ράσελ Ουέστμπρουκ (Θάντερ), Κρις Πολ (Κλίπερς), ΛαΜάρκους Όλντριτζ (Μπλέιζερς), Πάου Γκασόλ (Μπουλς), ΝτεΜάρκους Κάζινς (Κινγκς) και στην οι Κάιρι Ίρβινγκ (Καβς), Κλέι Τόμπσον (Ουόριορς), Μπλέικ Γκρίφιν (Κλίπερς), Τιμ Ντάνκαν (Σπερς) και ΝτιΑντρε Τζόρνταν (Κλίπερς).