Ο προπονητής των «πολεμιστών» απουσίασε από το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στους Μπλέιζερς με τον βοηθό του Μάικ Μπράουν να τον αντικαθιστά. Η ομάδα του Όκλαντ είναι γνωστό ότι κέρδισε με 119-113 το Πόρτλαντ, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της απουσίας του Στιβ Κερ από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τα δημοσιεύματα από την άλλη άκρη του ατλαντικού κάνουν λόγω για πρόβλημα στην μέση, άλλοι μιλούν για αρρώστια οπότε οι απόψεις διίστανται.

Είναι γνωστό ότι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2015, ο Κερ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην μέση και απ’ ότι φαίνεται του έχει αφήσει κουσούρια… Έχασε τα μισά και παραπάνω παιχνίδια της περσινής σεζόν στην κανονική περίοδο με τον τωρινό προπονητή των Λέικερς, Λουκ Γουόλτον να τον καλύπτει και με το παραπάνω. Στην συνέχεια επέστρεψε δριμύτερος, οδήγησε τους Ουόριορς στο καλύτερο ρεκόρ στην regular season με 73-9, αλλά στους τελικούς δεν μπόρεσε να κερδίσει για δεύτερη σερί χρονιά τον τίτλο παρόλα αυτά πήρε με το σπαθί του το βραβείο του προπονητή της χρονιάς.

Οι γιατροί της ομάδας δεν έχουν εξακριβώσει ακόμα αν η επέμβαση που έκανε το καλοκαίρι του 2015 ευθύνεται αποκλειστικά για τα προβλήματα που παρουσιάζει ο Στιβ Κερ το τελευταίο διάστημα. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το 4ο παιχνίδι της σειράς με τους Μπλέιζερς με τον προπονητή της ομάδας να μένει εκτός πάγκου για δεύτερο σερί αγώνα και παραμένει άγνωστο το πότε θα επιστρέψει. Το θέμα είναι ότι όσο παράξενο κι αν ακούγεται όταν λείπει ο παλαίμαχος παίκτης των Μπουλς από τον πάγκο, οι Ουόριορς δεν τα πηγαίνουν κι άσχημα. Από την στιγμή  όπου οι Καλιφορνέζοι κερδίζουν και δίχως τον βασικό τους head coach δεν ανησυχούν και ιδιαίτερα. Μέχρι που θα μπορέσουν να φτάσουν στα φετινά play offs χωρίς τον Κερ οι πρωταθλητές του 2015; Λέτε να φτάσουν ψηλά, αν συμβεί όντως κάτι τέτοιο θα αποτελέσει σίγουρα θέμα συζήτησης το ερχόμενο καλοκαίρι.