Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η επερχόμενη ανανέωση του ΛεΜπρον Τζέιμς στο Κλίβελαντ κι η -όχι τόσο πιθανή- επιστροφή του Τζέι-Αρ Σμιθ θα κλείσει το ρόστερ των φιλόδοξων Καβς. Μονάχα που στο Οχάιο έχουν άλλο πλάνο… Μπορεί ο ΛεΜπρον να έγινε free-agent και να έχει πει στην διοίκηση πως θα υπογράψει όταν τελειώσουν οι κινήσεις που θέλει και ο ίδιος, όμως ίσως οι Καβαλίερς δεν θα περιοριστούν στην ανανέωση του Κέβιν Λαβ, ή την παραμονή του Τρίσταν Τόμπσον (που ακόμη απαιτεί και επισήμως ο Τζέιμς) και των Ιμάν Σάμπερτ και Μάθιου Ντελαβεντόβα. Σύμφωνα με το ESPN, οι Καβαλίερς έχουν ανοίξει επικοινωνία με το Μπρούκλιν για την απόκτηση του Τζο Τζόνσον, με την ελπίδα να στείλουν εκεί το συμβόλαιο του Μπρένταν Χέιγουντ, αξίας 10,5εκατ.δολ., που πάντως θα γίνει εγγυημένο μετά την 1η Αυγούστου.

Οι Νετς δεν έχουν κρύψει από τα μέσα της σεζόν ότι δεν έχουν πρόβλημα να ανταλλάξουν τους μεγάλους σταρ τους και μετά την ανανέωση του Μπρουκ Λόπεζ συζητούν για τον «JJ». Ο Τζόνσον έχει να λάβει 24,8εκατ.δολ. για την νέα χρονιά, ενώ οι Καβς ίσως δεχθούν να στείλουν στο Μπρούκλιν τον Άντερσον Βαρεζάο (9,6εκατ. για το 2015-16 και συνολικά 20εκατ. για την επόμενη διετία), καθώς έχουν στη λίστα τους και τον Ντέιβιντ Ουέστ, που αποχώρησε από την Ιντιάνα. Πιθανή απόκτηση του Τζόνσον θα αποτρέψει επιστροφή του Τζέι-Αρ Σμιθ, καθώς ως 2ος γκαρντ θα παραμείνει ο Ιμάν Σάμπερτ, ενώ για τη θέση του πόιντ-γκαρντ δεν έχουν εγκαταλείψει την περίπτωση επιστροφής του Μο Ουίλιαμς.

Ενδεχόμενη προσθήκη του «JJ» στο Κλίβελαντ θα είναι μία σπουδαία κίνηση, αλλά για την ώρα άλλη ήταν η μεγάλη υπογραφή τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/7). Το Ντιτρόιτ ανανέωσε με τον Ρέτζι Τζάκσον για 5 χρόνια έναντι 80εκατ.δολ., αφού ο κόουτς και πρόεδρος, Σταν Βαν Γκάντι, θεωρεί πως μπορεί να γίνει ο ηγέτης των Πίστονς στην περιφέρεια και όχι μόνο… Ο Τζάκσον αποκτήθηκε τον Φλεβάρη από τους Θάντερ και σε 27 αγώνες με την ομάδα της «Motown» κατέγραψε μ.ο. 17,6π.-9,2ασ.-4,7ριμπ.! Στο μεταξύ, το Τορόντο κάλυψε το κενό της παραχώρησης του Γκρέιβις Βάσκεζ στο Μιλγουόκι με την απόκτηση του πρώην πια γκαρντ του Σαν Αντόνιο, Κόρεϊ Τζόσεφ. Ο Καναδός, που είχε φέτος μ.ο. 6,8π.-2,4ριμπ.-2,4ασ. με τους Σπερς, θα υπογράψει 4ετές συμβόλαιο με απολαβές 30εκατ.δολ.. Αντίθετα, στο Τέξας παρέμεινε ο 37χρονος “Μανού” Τζινόμπιλι, ο οποίος ανακοίνωσε μέσω twitter ότι θα παίξει και του χρόνου στους Σπερς, στην 14 σεζόν του στο Σαν Αντόνιο! Τέλος, ο Ισραηλινός φόργουορντ Όμρι Κάσπι θα παραμείνει στο Σακραμέντο με 6εκατ.δολ. για 2 χρόνια, στην 4η κίνηση των Κινγκς μετά τις προσθήκες των Ραζόν Ρόντο, Μάρκο Μπελινέλι και Κώστα Κουφού.