Η εμπειρία και κυρίως η ευστοχία του Μανού Τζινόμπιλι οδήγησε τους Σπερς στη νίκη επί του Γκόλντεν Στέιτ και στο 1-0 στα ημιτελικά της περιφέρειας. Την ίδια ώρα, το Σικάγο δραπέτευσε από το Μαϊάμι με τη νίκη.

Τα αποτελέσματα:
Μαϊάμι – Σικάγο 86-93
Σαν Αντόνιο – Γκόλντεν Στέιτ 129-127 (106-106κ.α., 115-115 α’παρ.)

Στο Σαν Αντόνιο, ο Μανού Τζινόμπιλι πήρε την απόφαση για τον νικητή της αναμέτρησης. Με δικό του τρίποντο 1.2” πριν τη λήξη της δεύτερης παράτασης, ο Αργεντίνος έδωσε το θετικό αποτέλεσμα στους Σπερς με 129-127. Τι κι αν ο Στέφεν Κάρι σημείωσε 44 πόντους; Ο Τζινόμπιλι ήταν εκεί και “καθάρισε” το ματς.

Οι Σπερς αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, στην τέταρτη περίοδο κάλυψαν διαφορά 16 πόντων με επιμέρους σκορ 18-2 και οδήγησαν το ματς στην παράταση. Ούτε εκεί όμως, κατάφερε να βγει ο νικητής και έτσι χρειάστηκε το δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο, όπου ο Τζινόμπιλι έκανε το δικό του… κέφι.

“Ήταν μόλις το δεύτερο τρίποντο που σούταρα στο ματς. Είχα καλό τάιμινγκ νομίζω” είπε ο Τζινόμπιλι (συνολικά πέτυχε 16 πόντους), ο οποίος είχε την αμέριστη συμπαράσταση των Τόνι Πάρκερ που σημείωσε 28 πόντους και Ντάνι Γκριν που τελείωσε το ματς με 22 πόντους.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κάρι είχε απολογισμό 44 πόντους και 11 ασίστ, ενώ οι Κλέι Τόμπσον και Χάρισον Μπαρνς πρόσθεσαν από 16.

Οι σκληροί του… Σικάγο

Οι Μπουλς απέδειξαν πως δεν είναι εύκολος στόχος για καμία ομάδα, ακόμα και για τους περσινούς πρωταθλητές. Το Σικάγο επικράτησε εκτός έδρας με 93-86 του Μαϊάμι και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Από ότι φαίνεται το Σικάγο είναι η φετινή “κατάρα” των Χιτ, καθώς ήταν η ομάδα που είχε σπάσει το αήττητό τους κατά την κανονική περίοδο.

Ο Νέιτ Ρόμπινσον είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, σημειώνοντας 27 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Τζίμι Μπάτλερ με 21 πόντους και 14 ριμπάουντ με τα οποία ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς παρέλαβε το βραβείο του mvp πριν την έναρξη του ματς, κάτι το οποίο φαίνεται πως τον “μπλόκαρε”, αφού στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε μόλις δύο πόντους, αλλά τελείωσε το ματς με απολογισμό 24 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ.