.Ηταν το πιο μεγάλο φετινό μεταγραφικό μπαμ στο ΝΒΑ. Η μεταγραφή του Λεμπρόν Τζέιμς στους Λος Άντζελες Λέικερς προκάλεσε τεράστια αίσθηση, έκανε το γύρο του κόσμου και έγινε πρώτη αθλητική είδηση παντού. Ο ‘’βασιλιάς’’ πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το Κλίβελαντ και τους Καβαλίερς με σκοπό να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Λεμπρόν τα είχε βρει σε όλα με την ομάδα του L.A. και απέμεναν μόνο οι υπογραφές των συμβολαίων. Τυπικό θέμα βέβαια… Τελείωσε όμως κι αυτός, καθώς σήμερα μπήκαν και οι υπογραφές. Ο ‘’βασιλιάς’’, εκπροσωπούμενος από τον Ριτς Πολ, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με διάρκεια τεσσάρων ετών και απολαβές που θα αγγίζουν τα 154 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο πρόεδρος των Λέικερς, Μάτζικ Τζόνσον, δήλωσε:  “Είναι μια σπουδαία ημέρα για τον οργανισμό των Λέικερς και τους φιλάθλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Λεμπρόν είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο. Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα προς την επιστροφή της ομάδας στα πλέι οφ και τους τελικούς του ΝΒΑ“.

Ενώ από τη μεριά του ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Ρομπ Πελίνκα, δήλωσε: “Είναι μια ιστορική στιγμή για τους Λέικερς. Δεν θα μπορούσαμε να αισθανόμαστε περισσότερο ευγνώμονες. Είναι τιμή”.