Περίμεναν εδώ και καιρό όλοι για αυτήν τη μεταγραφή και πλέον ήρθε και με κάθε επισημότητα. Ο λόγος φυσικά για τη μετακίνηση του πρώην γκαρντ της Real Madrid στο ΝΒΑ και τους Denver Nuggets, Facundo Campazzo. 

Ο 29χρονος “μάγος” πόιντ γκαρντ από την Αργεντινή με ύψος 1,81 είναι έτοιμος και επίσημα να “μαγέψει” τα πλήθη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και όχι μόνο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ο Campazzo με τη Real Madrid αγωνίστηκε 4 χρονιές με τις τρεις τελευταίες να είναι συνεχόμενες φτάνοντας σε πολλά επιτεύγματα ατομικά και ομαδικά. Πιο συγκεκριμένα ο Αργεντίνος playmaker κατέκτησε 2 φορές τη διοργάνωση της Euroleague, 3 φορές το πρωτάθλημα της Ισπανίας, την ACB, 2 φορές το Κύπελλο της Ισπανίας, 4 φορές το Super Cup της χώρας, ενώ τη σεζόν που μας πέρασε με τους Μαδριλένους μέτρησε 10 πόντους, 7,1 ασίστ και 1,4 κλεψίματα κατά μέσο όρο στην Euroleague. Φέτος πρόλαβε να αγωνιστεί με την ομάδα του Pablo Laso μόλις 10 παιχνίδια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μετρώντας εκεί 9,3 πόντους και 6,7 ασίστ κατά μέσο όρο.

Από εδώ και πέρα ο Facundo Campazzo θα βρίσκεται στο ΝΒΑ με διετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τους αρκετά φιλόδοξους Denver Nuggets. Δείτε τις πρώτες δηλώσεις του Προέδρου του οργανισμού για τη μετακίνηση του Αργεντίνου στην ομάδα του:

«Για όσους δεν γνωρίζουν το αγωνιστικό του στυλ, σκεφτείτε κάτι σαν τον Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά με καλύτερη φυσική κατάσταση και διάπλαση. Θα μας προσφέρει πολλές όμορφες ασίστ και θα είναι ένας δημιουργός κορυφαίου επιπέδου στο ρόστερ μας».

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα των Nuggets: