Χθες τα ξημερώματα, οι Milwaukee Bucks ταξίδεψαν στο Brooklyn της Νέας Υόρκης για να αντιμετωπίσουν τους τοπικούς Nets στο Game 7 της μεταξύ τους ημιτελικής σειράς της Ανατολής, σε έναν απόλυτο τελικό δίχως δεύτερη ευκαιρία, με τα “Ελάφια” να καταφέρνουν στην παράταση να επικρατήσουν με 115-111 και να προκριθούν στους Τελικούς περιφέρειας.

Μπορεί για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αυτή να ήταν η πρώτη επιτυχία σε δύο έως τώρα ματς σε Game 7, αλλά ο αδερφός του, Θανάσης, έχει μεγαλύτερη επιτυχία στα τελευταία παιχνίδια μιας σειράς από τον Greek Freak, αφού έχει πετύχει 2 νίκες σε 3 αγώνες!

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας forward των Bucks είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2017-18 στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο και έφτασε μέχρι και τους Τελικούς της Basket League, όπου συνάντησε τον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό.

Τότε, και πάλι η ομάδα του Θανάση ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα της σειράς (75-65 ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ), αλλά κατάφερε να κερδίσει τα δύο επόμενα παιχνίδια σε ΣΕΦ (71-66) και ΟΑΚΑ (73-58), με τον Αντετοκούνμπο να μετράει 4 πόντους και 2 ριμπάουντ σε αυτά τα παιχνίδια.

Οι “ερυθρόλευκοι” ωστόσο έβγαλαν αντίδραση στο Game 4 (σε αντιστοιχία Game 6) και με τη νίκη τους με 92-76 στον Πειραιά (1 ριμπάουντ, 1 ασίστ ο Θανάσης) κατάφεραν να στείλουν τη σειρά στον απόλυτο τελικό των τελικών, το Game 5 (σε αντιστοιχία Game 7).

Στο εν λόγω ματς, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολύ εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο τον Ολυμπιακό (53-35 επί μέρους σκορ/ 84-70 τελικό) και κατέκτησε έτσι το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά του, με τον πρώην παίκτη των Knicks να αριθμεί 4 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 τελική πάσα.

 

 

 

Την αμέσως προηγούμενη σεζόν, η MoraBank Andorra και ο πιο θεαματικός παίκτης της σεζόν, Θανάσης Αντετοκούνμπο, αντιμετωπίζουν τη μετέπειτα φιναλίστ της ACB, Real Madrid, και μετά από τα δύο πρώτα ματς της σειράς, το σκορ έγκειται στο 1-1, με τον νυν παίκτη των Bucks να μετράει 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε αυτό διάστημα.

Ωστόσο, στο Game 3 που ακολούθησε (σε αντιστοιχία Game 7), η Andorra δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να κάμψει την αντίσταση της “Βασίλισσας” στη Μαδρίτη και ηττήθηκε φυσιολογικά με 95-84, με τη Real να κλείνει την εν λόγω αναμέτρηση με ένα σερί της τάξης του 21-11.
Ο Έλληνας αθλητής μέτρησε 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ στη μοναδική του μέχρι σήμερα ήττα σε… Game 7!

 

 

 

Συνολικά λοιπόν, ο Θανάσης μετράει 2 νίκες σε 3 αντίστοιχα ματς (66%), ενώ ο Γιάννης μία σε 2 (50%)!