Όλα ξεκίνησαν με τον  συμπαίκτη του στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, Κέβιν Λοβ. Ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ έσπασε το χέρι του στον αγώνα με τους Ντιτρόιτ Πίστονς και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 μέχρι 8 εβδομάδες. Τη θέση του πήρε ο Γκόραν Ντράγκιτς  των Μαϊάμι Χιτ.

Επόμενο ‘’θύμα’’ της ‘’κατάρας’’ που κυνηγάει την ομάδα του ‘’βασιλιά’’ ήταν ο ΝτεΜάρκους Κάζινς των Πέλικανς στον αγώνα με αντίπαλο τους Χιούστον Ρόκετς. Ο ‘’Boogie’’ τραυματίστηκε χειρότερα από τον Λοβ, καθώς υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και το διάστημα της απουσίας του θα διαρκέσει από 6 έως 10 μήνες. Αντικαταστάτης του 27χρονου φόργουορντ/σέντερ είναι ο Πολ Τζορτζ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Την ίδια περίπου χρονική περίοδο, ο Τζον Ουόλ προστέθηκε στη λίστα με τους τραυματίες. Ο σταρ των Ουίζαρντς αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γόνατο του και έπρεπε να κάνει επέμβαση προκειμένου να ξεπεράσει το τραυματισμό του. Αντικαταστάτης του 27χρονου πλέι-μέικερ επιλέχθηκε ο Αντρέ Ντράμοντ των Ντιτρόιτ Πίστονς.

Το τελευταίο κρούσμα ”κακοτυχίας”  για την Team Λεμπρόν είναι ο χτεσινός (6/2) τραυματισμός του Κρίσταπς Πορζίγκινς των Νικς. Ο Λετονός χτύπησε σε μία προσπάθεια του να καρφώσει με αντίπαλο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς υπέστη ρήξη χιαστών. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του 22χρονου φόργουορντ.