Σύμφωνα με έρευνες, αλλά και με τον ίδιο τον Adam Silver υπάρχει η πεποίθηση στην Αμερική, πως η χώρα θα έχει καθαρίσει τελείως από τον κορονοϊό μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες. Οπότε, είναι πεπεισμένος κιόλας πως είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η χρονιά στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ.

Ο Κομισάριος της Λίγκας παρά την επιθυμία του να συνεχιστεί κανονικά η χρονιά έχει θέσει 2 στόχους αν και λίγο οξύμορους μεταξύ τους. Ο πρώτος είναι να καταφέρει να ολοκληρώσει τη χρονιά στο ΝΒΑ για να μην χαθούν μάλιστα άλλα τόσα χρήματα. Ωστόσο, ο δεύτερος του στόχος και πιο σημαντικός είναι όπως έχει δηλώσει να προστατέψει την υγεία των παικτών, προπονητών, υπαλλήλων, αλλά και των οικογένειών τους. Οπότε όπως καταλαβαίνετε, μόνο αν έχει ξεκάθαρα πάρει άδεια από Κυβέρνηση και φορείς της Υγείας στη χώρα, μόνο τότε επρόκειτο να ξεκινήσει πάλι το ΝΒΑ φέτος.

Ωστόσο, τα σχέδιά του φτάνουν μέχρι και για τις 2 Σεπτεμβρίου. Εφόσον, υπάρχει η απώλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Silver θεωρεί ευκαιρία το φετινό καλοκαίρι να μην μείνει ανεκμετάλλευτο αν βέβαια τηρεί τις προϋποθέσεις η Λίγκα για την επανεκκίνησή της. Για να συμβεί αυτό βέβαια πρέπει να πάνε όλα “ρολόι” για τον Silver και να έχει εξαλειφθεί ο ιός μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ή και αρχές Ιουλίου. Έτσι, οι αθλητές μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και αν σκεφτεί κανείς το γεγονός πως θα έχουν περίπου 3 μήνες αποχή από το άθλημα, θα πρέπει να γυρίσουν και να καταφέρουν να αγωνιστούν για τον πιο σημαντικό τους στόχο μέσα στη χρονιά, το καλύτερο δυνατό στα Playoffs και κυρίως…το πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Υπάρχουν συμβόλαια που λήγουν εκείνη την περίοδο που ο Silver σκέφτεται να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα. Υπάρχει η Free Agency, και αν τα σκεφτεί κανείς όλα αυτά, πρέπει να πραγματοποιηθούν πολλές μεταρρυθμίσεις για να γίνει όντως εφικτό το καλοκαιρινό πλάνο του Κομισάριου του ΝΒΑ. Βέβαια βρίσκεται σε αέναη επικοινωνία με όλους τους ιδιοκτήτες των ομάδων,αλλά και με την Ένωση Παικτών, με κύριο θέμα τα μεγάλα ποσά που χάνονται αυτή τη στιγμή που δεν υπάρχει το ΝΒΑ στις ζωές όλων.