Η πρώτη μεγάλη ανταλλαγή ενόψει της νέας σεζόν του ΝΒΑ είναι πια γεγονός. Οι Σικάγο Μπουλς έστειλαν τον Ντέρεκ Ρόουζ , τον Τζάστιν Χόλιντεϊ και ένα pick του δεύτερου γύρου του ντραφτ 2017 στην Νέα Υόρκη, και παίρνουν τους Ρόμπιν Λόπεζ, Χοσέ Καλδερόν και Τζέριαν Γκραντ, με τους Νικς να καλωσορίζουν τον Ντέρεκ Ρόουζ, σκορπώντας ενθουσιασμό στον κόσμο τους, και δημιουργώντας τους δικούς τους «big three» μαζί με τους Καρμέλο Άντονι και Κρίσταπς Πορζίνγκινς.

Έτσι, ο Ντέρικ Ρόουζ την νέα σεζόν θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε άλλη ομάδα πέραν των Μπουλς. Ο 27χρονος γκαρντ επιλέχτηκε από τους «Ταύρους» το 2008 πρώτος στο ντραφτ και φυσικά αναδείχτηκε ρούκι την σεζόν 2008-2009. Οι διακρίσεις για τον ταλαντούχο παίκτη δεν σταμάτησαν εκεί αφού το 2011 ήταν ο MVPτου πρωταθλήματος. Η καλή του πορεία όμως έμελλε να σταματήσει απότομα καθώς λόγω τραυματισμού στον πρώτο γύρο της σεζόν 2012-2013 αναγκάστηκε να μείνει εκτός για αγωνιστικής για όλη την χρονιά. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε όμως και πάλι ένας τραυματισμός στον μηνίσκο , στα τέλη Νοεμβρίου του ’13 δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει τη χρονιά. 

Γενικότερα η απόδοσή του έχει πέσει πολύ μετά τους τραυματισμούς, αλλά οι Νικς φαίνεται να τον πιστεύουν, καλωσορίζοντας τον με ανάρτησή τους στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο twitter.