Αναλυτικά όσα δήλωσε σε συνέντευξη του στο ESPN:

«Σε ένα σημείο σκέφτηκα “δεν θέλω να συνεχίσω”. Δεν θέλω να έχω σχέση με την πολιτική ενός σπορ που αγαπάω. Ένιωσα ότι το άθλημα δεν μου δίνει πίσω την αγάπη μου. Εκείνη την στιγμή αισθάνθηκα ότι αγαπώ το μπάσκετ περισσότερο από ό,τι εκείνο. Στην πορεία όμως αντιλήφθηκα ότι τρέφω πολλή αγάπη ώστε να μείνω μακριά του. Μου πήρε χρόνο να βγω έξω από την κατάσταση αυτή συναισθηματικά.

Είμαι στο γυμναστήριο κάθε μέρα. Ήρθε ο GM των Ρόκετς και μου είπε ότι δεν χρειάζεται τις υπηρεσίες. Απόρησα. Δεν μπορώ να είμαι στο rotation του ένατου-δέκατου παίκτη σε μία ομάδα; Ήταν ένα χτύπημα στον εγωισμό και την περηφάνια μου. Άρχισα να αμφιβάλω για τον εαυτό μου σχετικά με το κατά πόσο μπορώ να συνεχίσω το μπάσκετ. Τον ρώτησα και μου είπε ότι η σχέση μας δεν λειτούργησε. Ένιωσα ό,τι περνάει ο κόσμος κάθε μέρα. Απολύεται. Ειλικρινά, ήταν σαν να απολύθηκα.

Αισθάνομαι ότι μπορώ ακόμη να παίξω, ξέρω ότι μπορώ ακόμη να παίξω, οι αντίπαλοί μου ξέρουν ότι ακόμη μπορώ να παίξω. Περισσότερο πρόκειται για το κατά πόσο μπορώ να έχω διαφορετικό ρόλο. Είμαι έτοιμος να αποδεχθώ έναν συγκεκριμένο ρόλο σε κάποια ομάδα; Ναι, είμαι έτοιμος να το κάνω. Mε ενδιαφέρει να κερδίσω ένα πρωτάθλημα. Θέλω να παίξω. Έκανα ένα βήμα πίσω για να ωριμάσω ως άνθρωπος, αξίζω μια ακόμη ευκαιρία».