• 3-14 στα τελευταία 17.
  • 2-9 στα τελευταία 11.
  • 1-6 στα τελευταία 7.

Οι Los Angeles Lakers δε βρίσκονται στο καλύτερο φεγγάρι τους, με τον τραυματισμό του Anthony Davis, την έλλειψη ικανών σουτέρ και καλών αμυντικών στην περιφέρεια αλλά και την απουσία ενός καθαρόαιμου rim protector να συντελούν μια προδεδικασμένη αποτυχία σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

Με το πέρας της Trade Deadline έγινε κάτι γνωστό σε όλους.
Πως όσο χάλια και να παίζουν, πως όσο και να μην ταιριάζουν μεταξύ τους οι LeBron James και Russell Westbrook, πως όσο και να πονάει το μακρινό σουτ, θα ήταν τεράστια έκπληξη να μη μπουν στα Play In.

Γιατί;
Γιατί οι άμεσοι διεκδικητές των θέσεων 9 και 10, των τελευταίων δηλαδή που οδηγούν στο μίνι τουρνουά, με εξαίρεση μια ομάδα, έκαναν βήματα προς τα πίσω κοιτάζοντας το μέλλον και όχι το παρόν.

Έτσι, με εξαίρεση τους New Orleans Pelicans που δε θα στερήσουν την είσοδο των “Λιμνανθρώπων” στα Play In, οι Portland Trail Blazers κήρυξαν ήδη ολικό Rebuilding προσδοκώντας να χαρίσουν στον Damian Lillard ένα υψηλό pick στο Draft για τη νέα σεζόν αλλά και χώρο στα ταμεία τους μήπως και πείσουν μερικά σημαντικά ονόματα να κατέβουν στο Oregon, οι San Antonio Spurs δίνουν χώρο και χρόνο σε νεαρά παιδιά περισσότερο από ποτέ, ενώ Oklahoma City Thunder και Houston Rockets δεν είχαν ποτέ στο μυαλό τους κάτι παραπάνω από ένα Top 3-5 pick το καλοκαίρι.

 

 

 

Μένει μια ομάδα μόνο, που ενισχύθηκε με στόχο το παρόν και όχι το μέλλον.
Οι Sacramento Kings.

Μετά τις 2 πρώτες νίκες στην εποχή Domantas Sabonis, οι “Βασιλιάδες” μετρούν 8 ήττες στα τελευταία 10 τους ματς (20% επιτυχία) και δεν έχουν κατορθώσει σε κανένα σημείο να εκμεταλλευτούν το συνεχές στραπάτσο των Lakers -από τους οποίους και απέχουν πλέον 4 νίκες με 3 ματς παραπάνω.

 

 

 

Μέχρι τέλους, οι Lakers (28-37) θα κληθούν να δώσουν ακόμα 17 ματς, οι Pelicans (27-39) 16 και οι Kings (24-44) 14.

Βάσει λογικής και ρυθμού, η Νέα Ορλεάνη έχοντας το 5ο πιο εύκολο πρόγραμμα στο ΝΒΑ φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη της 9ης θέσης, ενώ από την άλλη μεριά, Sacramento και LA έχουν το 5ο και 1ο πιο δύσκολο -με τα 3 (1 και 2, αντίστοιχα) ματς τους να είναι κόντρα στους Pelicans.

Από εκεί και πέρα, η είσοδος στα Playoffs θα κριθεί από 2 νοκ άουτ ματς με Pelicans και έναν εκ των Jazz, Nuggets, Mavericks, Τimberwolves και Clippers -σε ένα σενάριο όπου η αρμάδα του coach Vogel θα μπει μεν ως αουτσάιντερ αλλά θα έχει όλα τα φόντα σε ένα άτυπο Final Four να προσπαθήσει επί ίσοις όροις να περισώσει προσχήματα και χρονιά από μια ολική κατάρρευση, που όμοιά της δεν θα έχει αντικρίσει ο «Βασιλιάς» LeBron