Οι Dallas Mavericks χθες τα ξημερώματα επικράτησαν επί των Sacramento Kings με 114-110 στην παράταση και ο Luka Doncic ήταν για ακόμα μία φορά “μαγικός”.

Ο Σλοβένος νεαρός γκαρντ σημείωσε  ακόμα ένα “triple double” έχοντας 34 πόντους, 20 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Ωστόσο, το κατόρθωμα αυτό δεν είναι ένα απλό όπως όλα τα άλλα. Κατέρριψε το ρεκόρ του Oscar Robertson που κρατούσε 59 χρόνια (από το 1961). Ποιο είναι αυτό;

Έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του NBA που έκανε “triple double” με +30 πόντους και +20 ριμπάουντ. Αυτό το έκανε σε ηλικία μόλις 21 ετών και 158 ημερών.

Ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν αυτό του Οscar Robertson που στις 6 Δεκεμβρίου του 1961 φορώντας τη φανέλα των Cincinnati Royals, (τους σημερινούς Sacramento Kings) στην ήττα από τους Boston Celtics, είχε σημειώσει 31 πόντους, 20 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Αυτός όμως ήταν 23 ετών και 12 ημερών.

Ο Doncic βέβαια από την πρώτη στιγμή που εισήλθε στο “μαγικό” κόσμο του NBA έδειξε τα “δόντια” του και το πλούσιο “ταπεραμέντο” του και ήταν λογικό να φέρει εις πέρας τέτοιες “αποστολές”. 

Απολαύστε τον: