Μπορεί στο Όκλαντ να σκεφτόταν πως θα αντιμετωπίσουν τους Κλίπερς στα πρώτα τους παιχνίδια χωρίς τον Στεφ Κάρι, αλλά η μοίρα θέλησε να γράψει διαφορετικό σενάριο, καθώς το πιθανότερο είναι να βρουν στο διάβα τους, το Πόρτλαντ.

Συγκεκριμένα, ο Ντοκ Ρίβερς θα αναγκαστεί να συνεχίσει στα πλέι οφς χωρίς τους Κρις Πολ και Μπλέικ Γκρίφιν, με την απώλεια να είναι τεράστια, με τον Τζαμάλ Κρόφορντ να αναφωνεί: «Μεγάλη, πολύ μεγάλη απώλεια».

Ο Κρις Πολ υπέστη κάταγμα του δεξιού του χεριού στο τέταρτο παιχνίδι με τους Μπλέιζερς, και πέρασε με επιτυχία την πόρτα του χειρουργείου, με αποτέλεσμα ο χρόνος απουσίας του να υπολογίζεται γύρω στις έξι εβδομάδες. Ο Κρις Πολ σημείωνε σχεδόν 25 πόντους ανά μέσο όρο στα τελευταία πέντε παιχνίδια των playoffs, στα οποία έλαβε μέρος.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν, ο οποίος έχασε 41 παιχνίδια την φετινή περίοδο λόγω τραυματισμού, θα αναγκαστεί να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, έχοντας τραυματιστεί και αυτός στο τέταρτο παιχνίδι με τους Μπλέιζερς. Ο Γκρίφιν συγκρούστηκε με τον Μέισον Πλάμλι, και τραυματίστηκε εκ νέου στον αριστερό του τένοντα, με αποτέλεσμα να τίθεται νοκ άουτ.