Το ΝΒΑ και η διοίκηση των Λέικερς έχουν αρχίσει εσωτερική έρευνα για τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης των Νικ Γιανγκ και Τζόρνταν Κλάρκσον των «Λιμναίων» σε δύο γυναίκες, σε δρόμο του Λ.Α.. Η Αλέξις Τζόουνς, ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και συγγραφέας και ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «I am that girl», κατά της κακοποίησης, ανάρτησε στο Instagram φωτογραφία δύο ανδρών που ισχυρίζεται ότι της μίλησαν με απρεπείς εκφράσεις την περασμένη Κυριακή (20/3), σε λεωφόρο του Λ.Α.. Η Αλέξις κατήγγειλε με αυτό τον τρόπο την φραστική επίθεση κατά της ίδιας και της μητέρας της και λίγο αργότερα οι δύο άνδρες αναγνωρίστηκαν ως οι παίκτες των Λέικερς…

Η Τζόουνς έγραψε στην ανάρτησή της: «Εύχομαι αυτές οι φωτογραφίες να γίνουν viral, γιατί αυτό είναι το πρόβλημα με τα νεαρά αγόρια. Πριν πέντε λεπτά, στη διασταύρωση των Μέλροουζ και Λα Μπρι, στο Λ.Α., ένα τζιπ με τέσσερα παιδιά σταμάτησε σε ένα κόκκινο φανάρι και άρχισαν να φωνάζουν και να κάνουν τις πιο αηδιαστικές και χυδαίες χειρονομίες στη μητέρα μου και σε εμένα. Σπάνια “φλυαρώ” για οτιδήποτε, αλλά αυτό είναι το γ… πρόβλημα και ο λόγος που έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην ενημέρωση νέων ανδρών, επί του σεβασμού. Όχι μόνο απέναντι στις γυναίκες, αλλά για όλους. Είμαι οργισμένη. Νιώθω προσβεβλημένη. Είμαι πληγωμένη. Γελούσαν υστερικά, μέχρι να καταλάβουν ότι τους κατέγραψα με την κάμερα και αμέσως πανικοβλήθηκαν, σαν δειλοί που είναι. Ευχαριστώ όλους τους πραγματικούς άνδρες εκεί έξω, οι οποίοι δεν θα φέρονταν ποτέ σε μια μητέρα και μια κόρη με αυτόν τον τρόπο… Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα όλο αυτό να φτάσει στις δικές τους μητέρες!!! Βοηθήστε με να ανακαλύψω ποιοι είναι αυτοί οι τύποι!!! Ας δούμε τη δύναμη των social media και ας τους κάνουμε να λογοδοτήσουν. Θα ήθελα να έχω μια συζήτηση μαζί τους, για τη σεξουαλική παρενόχληση, όχι μόνο για να τους ντροπιάσω, αλλά για να καταλάβω τη νοοτροπία τους, ώστε να καταφέρουμε να εκπαιδεύσουμε τους νέους καλύτερα, ως προς το να δείχνουν σεβασμό στο μέλλον».

Η Αλέξις Τζόουνς είχε μία ευκαιρία να τους συναντήσει, έπειτα από πρωτοβουλία των Λέικερς να την φέρουν ενώπιον των δύο παικτών, ώστε να αποδεχθεί ή όχι η ενοχή τους, μπροστά της. Η ίδια δεν έδωσε το παρών λέγοντας πως υποχρεώσεις δεν της επέτρεψαν να βρεθεί εκεί. Σε δηλώσεις της στο ESPN, πάντως, τόνισε ότι «δεν είμαι ξεχωριστή. Αυτό συμβαίνει παντού και σε πάρα πολλές γυναίκες. Δεν βρίσκομαι εδώ για να τους ντροπιάσω. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω… Θέλω να το χρησιμοποιήσω ως ευκαιρία για να αλλάξουν συμπεριφορά αυτοί οι νεαροί κύριοι». Συμπληρώνοντας, επίσης, ότι «είναι αν μη τι άλλο έμπνευση και κάτι θετικό ο τρόπος που επιχείρησαν οι Λέικερς να αντιμετωπίσουν και να χειριστούν το ζήτημα».