Τη σπουδαιότερη νίκη της χθεσινής ημέρας πέτυχαν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι οποίοι άλωσαν το Λος Άντζελες επικρατώντας των Κλίπερς με 114-110 σε ένα παιχνίδι που κατέδειξε πως οι “Πολεμιστές” είναι έτοιμοι… για όλα τη φετινή σεζόν. Δύσκολη εκτός έδρας νίκη πήραν Μαϊάμι Χιτ επί των Ντένβερ Νάγκετς (119-116), ενώ δια χειρός Μπράντον Τζένινγκς οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν εντός έδρας των Κλίβελαντ Καβαλίερς με 85-82.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα:
Λος Άντζελες Κλίπερς – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 110-114
Σαν Αντόνιο Σπερς – Γιούτα Τζαζ 110-100
Ντάλας Μάβερικς – Σάρλοτ Μπόμπκατς 126-99
Μιλγουόκι Μπακς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 105-102
Χιούστον Ρόκετς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 85-95
Σικάγο Μπουλς – Νιού Ορλίν Χόρνετς 82-89
Μαϊάμι Χιτ – Ντένβερ Νάγκετς 119-116
Μπρούκλιν Νετς – Τορόντο Ράπτορς 107-100
Ιντιάνα Πέισερς – Σακραμέντο Κινγκς 106-98
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Μπόστον Σέλτικς 86-89

“Αγρίεψε” ο Μπος

Η “σφαλιάρα” από τους Νιού Γιόρκ Νικς μία μέρα νωρίτερα δεν φάνηκε να… επηρεάζει τους Μαϊάμι Χιτ. Οι πρωταθλητές έχοντας σε εντυπωσιακή μέρα την τριάδα των ΛεΜπρον ΤζέιμςΡέι ΆλενΚρις Μπος υπέταξαν δύσκολα τους Ντένβερ Νάγκετς με 119-116 επιστρέφοντας στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο “Βασιλιάς” έκανε τα πάντα μέσα στο παρκέ “αγγίζοντας” το τριπλ νταμπλ (20 πόντοι, 11 ασίστ, 9 ριμπάουντ) και μαζί με τον “μπόμπερ” της περιφέρειας Ρέι Άλεν (20 πόντοι με 6/10 τρίποντα) έδωσαν τον ρυθμό. Αυτός, όμως, που ήταν καταλυτικός για την επιστροφή στις νίκες ήταν ο Κρις Μπος, ο οποίος σημειώνοντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα των Χιτ σκόραρε 40 πόντους (με 15/22 εντός παιδιάς).

Οι “Σβώλοι” προσπάθησαν να κάνουν την έκπληξη, αλλά παρά το γεγονός πως είχαν εφτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων δεν τα κατάφεραν. Ο Κώστας Κουφός βρέθηκε στο παρκέ για 13 λεπτά έχοντας 2 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Νίκη εκτός… λογικής

Μπορεί να μην το φωνάζουν, αλλά οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς μοιάζουν αποφασισμένοι τη φετινή σεζόν να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν στις πρώτες αγωνιστικές. Οι “Πολεμιστές” άλωσαν την έδρα των Λος Άντζελες Κλίπερς με 114-110, παρά το γεγονός πως αγωνίστηκαν χωρίς τους Άντριου Μπόγκουτ και Μπράντον Ρας (σ.σ.: χάνει όλη τη σεζόν). Οι “Κλιπς” προσπάθησαν να αποφύγουν την ήττα αλλά οι 27 πόντοι που σημείωσαν οι Κρις Πολ και Τζαμάλ Κρόφορντ δεν αποδείχθηκαν αρκετοί. Κι αυτό γιατί οι Στίφεν Κάρι (23 πόντοι) και Καρλ Λάντρι (23 πόντοι, 10 ριμπάουντ) είχαν τις απαραίτητες απαντήσεις οδηγώντας την ομάδα τους στη νίκη.

Ανατροπή στην ανατροπή

Στο ίσως πιο αμφίρροπο παιχνίδι της χθεσινής ημέρας, οι Μιλγούοκι Μπακς επικράτησαν των Κλίβελαντ Καβαλίερς με 105-102 χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Μπράντον Τζένινγκς (σ.σ.: το μοναδικό του στον αγώνα) στην εκπνοή της αναμέτρησης. Τα “Ελάφια” μία μέρα μετά τη νίκη τους επί των Σέλτικς έδειξαν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και νικώντας κούραση και “Καβς” συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις στον φετινό μαραθώνιο. Ο Κάιρι Ίρβινγκ σημείωσε 27 πόντους με 10/18 σουτ εντός παιδιάς, αλλά το νταμπλ νταμπλ (13 πόντοι, 13 ασίστ) του Μπράντον Τζένινγκς και οι 29 πόντοι που πέτυχε ο Μάικ Ντανλίβι έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Ένας Χάρντεν δεν φέρνει την άνοιξη

Την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισαν οι Χιούστον Ρόκετς αφού “λύγισαν” εντός έδρας από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 95-85 στην παράταση (81-81κ.α.). Η ηγετική εμφάνιση του ΛαΜάρκους Όλντριτζ (27 πόντοι, 11 ριμπάουντ) αποδείχθηκε καταλυτική για την εκτός έδρας επικράτηση του Πόρτλαντ, το οποίο παίζοντας καλή άμυνα και εκμεταλλευόμενο την κούραση των “Ρουκετών” πήρε μία σπουδαία νίκη. Ο Τζέιμς Χάρντεν μπορεί να πέτυχε 24 πόντους, αλλά έχοντας άσχημα ποσοστά (8/24 εντός παιδιάς) δεν μπορούσε να αποτρέψει το μοιραίο.

Ο νόμος της έδρας

Ποδαρικό με το “δεξί” έκαναν στο νέο τους γήπεδο οι Μπρούκλιν Νετς που έκαμψαν την αντίσταση των Τορόντο Ράπτορς με 107-100. Κι αυτό γιατί ευτύχισαν να δουν τον Μπρουκ Λόπεζ να κάνει θραύση στο “ζωγραφιστό” σημειώνοντας 27 πόντους. Από πλευράς “Πτερόσαυρων”, ο Κάιλ Λόουρι λίγο έλειψε να κάνει τριπλ νταμπλ (28 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ), αλλά παρά την εντυπωσιακή του εμφάνιση δεν κατάφερε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Θρίλερ Νο3 για τους Ιντιάνα Πέισερς! Οι “Ινδιάνοι” χρειάστηκε να παίξουν δύο παρατάσεις, αλλά στο τέλος επικράτησαν εντός έδρας των μαχητικών Σακραμέντο Κινγκς με 106-98 επιστρέφοντας στο δρόμο των επιτυχιών. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον τομέα των ριμπάουντ έχοντας συνολικά 20 (!) περισσότερα από τους “Βασιλιάδες” (67 έναντι 47).

Αν και έδειξαν τάσεις αυτοχειρίας, οι Σαν Αντόνιο Σπερς πήραν τη νίκη απέναντι στους Γιούτα Τζαζ με 110-100 συνεχίζοντας την πολύ καλή τους πορεία στην έναρξη του φετινού μαραθωνίου. Πρώτος σκόρερ των “Σπιρουνιών” ήταν ο Τόνι Πάρκερ που πέτυχε 24 πόντους (μοίρασε και 10 ασίστ), ενώ από πλευράς “Μορμόνων”, οι 29 πόντοι (9/13 σουτ εντός παιδιάς και 9/9 βολές) που σημείωσε ο Μο Ουίλιαμς δεν είχαν αντίκρισμα.

Σε υγιεινό περίπατο για τους “Μαβς” εξελίχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στους Ντάλας Μάβερικς και τους Σάρλοτ Μπόμπκατς. Οι πρωταθλητές του 2011 δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο (61-53), αλλά στην επανάληψη “πάτησαν το γκάζι” και με τον Ο Τζέι Μέιγιο να “βομβαρδίζει” το αντίπαλο καλάθι με 30 πόντους έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Γλίτωσαν το “έμφραγμα”

Είδαν το φάσμα της τρίτης διαδοχικής ήττας να απλώνεται μπροστά τους, αλλά στο τέλος οι Μπόστον Σέλτικς ήταν πιο ψύχραιμοι και χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Τζέισον Τέρι λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη πήραν τη νίκη απέναντι στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς με 89-86. Οι πρωτευουσιάνοι προηγήθηκαν 86-84 τρία λεπτά πριν το τέλος, αλλά αδυνατώντας να σκοράρουν στον εναπομείναντα χρόνο γνώρισαν, φυσιολογικά, την ήττα από τους “Κέλτες”, οι οποίοι, όμως, εξακολουθούν να προβληματίζουν τους φιλάθλους τους με την εικόνα που παρουσιάζουν. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Πολ Πιρς με 27 πόντους, ενώ από πλευράς Ουάσινγκτον ο Τζόρνταν Κρόφορντ σημείωσε 21 πόντους.

Οι “Σφήκες” νίκησαν τους “Ταύρους”

Σε μία ακόμα απόδειξη πως τη φετινή σεζόν δεν πρόκειται να αποτελέσουν τον σάκο του μποξ για καμία ομάδα της λίγκας, οι Νιού Ορλίν Χόρνετς άλωσαν την έδρα των Σικάγο Μπουλς με 89-82. Οι “Σφήκες”, παρά το γεγονός πως παρατάχθηκαν χωρίς το Νο1 του φετινού ντραφτ Άντονι Ντέιβις, κατάφεραν να “σπάσουν” την παράδοση των οκτώ συνεχόμενων ηττών στο Σικάγο και με τον Γκρέιβις Βάσκεζ να ηγείται στο σκοράρισμα (18 πόντοι), “πλήγωσαν” τους Μπουλς, που ακόμα… ψάχνονται.

Η βαθμολογία

ΑΝΑΤΟΛΗ
Μιλγουόκι Μπακς 2-0
Μπρούκλιν Νετς 1-0
Ορλάντο Μάτζικ 1-0
Νιού Γιόρκ Νικς 1-0
Φιλαδέλφεια Σίξερς 1-0
Σικάγο Μπουλς 2-1
Μαϊάμι Χιτ 2-1
Ιντιάνα Πέισερς 2-1
Σάρλοτ Μπόμπκατς 1-1
Μπόστον Σέλτικς 1-2
Κλίβελαντ Καβαλίερς 1-2
Τορόντο Ράπτορς 0-2
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 0-2
Ντιτρόιτ Πίστονς 0-2
Ατλάντα Χοκς 0-1

ΔΥΣΗ
Σαν Αντόνιο Σπερς 3-0
Μινεσότα Τίμπεργουλβς 1-0
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 2-1
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 2-1
Λος Άντζελες Κλίπερς 2-1
Νιού Ορλίν Χόρνετς 2-1
Ντάλας Μάβερικς 2-1
Χιούστον Ρόκετς 2-1
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 1-1
Μέμφις Γκρίζλις 1-1
Φοίνιξ Σανς 1-1
Γιούτα Τζαζ 1-2
Λος Άντζελες Λέικερς 0-3
Σακραμέντο Κινγκ 0-3
Ντένβερ Νάγκετς 0-3