Το Ευρωμπάσκετ που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (20/9) με τον θρίαμβο της Ισπανίας, έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του μεγάλου σταρ της, Πάου Γκασόλ. Όπως ήταν λογικό, ο αμερικανικός Τύπος που ασχολήθηκε με το τουρνουά αποθέωσε τον σταρ των Μπουλς που αναδείχθηκε MVP και κορυφαίος σκόρερ των αγώνων. Ωστόσο, η ιστοσελίδα Bleacher Report επιχείρησε την επομένη να κάνει τον απολογισμό των παικτών του ΝΒΑ που είχαν επιρροή στο Ευρωμπάσκετ και αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο διεθνής φόργουορντ των Μπακς «δεν ήταν μεν το επίκεντρο στην επίθεση της Ελλάδας, όμως επηρέασε το παιχνίδι της αφού σε 8 ματς σούταρε με ποσοστό 49,2% και είχε μόλις 1,1 λάθος ανά αγώνα».

Η αποτίμηση της παρουσίας του «Αντέτο» έκανε λόγο για «έναν παίκτη με πάθος και ωριμότητα, αλλά το μεγαλύτερο γεγονός ότι βελτίωσε το σουτ του. Ο Αντετοκούνμπο ήταν καλύτερος και στην 2η σεζόν το στο Μιλγουόκι (σ.σ.: από το 41,4% ανέβηκε στο 49,1%) και με την Εθνική του ήταν και πιο άνετος από τη γραμμή του τριπόντου, σουτάροντας 10/26τριπ. και 38,5%», ενώ στο ΝΒΑ είχε 41/118 και 37,1% σαν ρούκι και μόλις 7/44 και 15,9% πέρσι. Γίνεται επίσης αναφορά στα 17 ριμπάουντ που μάζεψε στον προημιτελικό με την Ισπανία και το δημοσίευμα καταλήγει με το συμπέρασμα ότι «οι Μπακς θα έχουν έναν πιο ολοκληρωμένο παίκτη για τη σεζόν 2015-16 και το παιχνίδι του τον τελευταίο μήνα δείχνει πως είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα!».

Τo Bleacher Report ασχολήθηκε και με τις άλλες «μετοχές» του Ευρωμπάσκετ, με κορυφαία φυσικά αυτή του Πάου Γκασόλ, που ολοκλήρωσε την διοργάνωση με μ.ο. 25,6π.-8,8ριμπ.! Και κορυφαία «παράστασή» του τους 40π. στον ημιτελικό με τη Γαλλία!!! Άλλες «μετοχές» παικτών του ΝΒΑ που ανέβηκαν ήταν εκείνες των Γιόνας Βαλαντσιούνας (Ράπτορς-Λιθουανία, μ.ο. 16π.-8,4ριμπ.), Ντένις Σρέντερ (Χοκς-Γερμανία, παρά τα 4,2 λάθη του), Ντανίλο Γκαλινάρι (Νάγκετς-Ιταλία), Όμρι Κάσπι (Κινγκς-Ισραήλ), Ρούντι Γκομπέρ (Τζαζ-Γαλλία), αλλά και των νεοφερμένων Νεμάνια Μπιέλιτσα (Γουλβς-Σερβία), Τίμπορ Πλάις (Τζαζ-Γερμανία), Ζοφρί Λοβέρν (Νάγκετς-Γαλλία). Στάσιμη θεωρήθηκε η «μετοχή» του Νίκολα Μίροτιτς (Μπουλς-Ισαία) και πτωτική εκείνη των Τόνι Πάρκερ (Σπερς-Γαλλία), Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Νετς-Κροατία) και Νικολά Μπατούμ (Χόρνετς-Γαλλία). Καμία αναφορά δεν γίνεται για τον σέντερ των Κινγκς, Κώστα Κουφό