Η φετινή χρονιά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο βάση αριθμών και εμφανίσεων είναι η καλύτερη του μέχρι στιγμής στο ΝΒΑ. Βασικός λόγος είναι ότι παίζει πλέον στην θέση που πρέπει δηλαδή είτε ως shooting guard είτε ως point guard. Το έγκυρο «Bleacher Report» ανέδειξε τους 5 καλύτερους παίκτες της φετινής σεζόν του ΝΒΑ σε κάθε θέση και φυσικά ο δικός μας «Giannis» είναι ο καλύτερος στην θέση «2».

Ο γκαρντ των Μιλγουόκι Μπακς μετράει φέτος 21,8 πόντους, 8,5 ριμπάουντ, 5,8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ ανά παιχνίδι και είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης της ομάδας του κάνοντας περήφανο το ελληνικό μπάσκετ, του οποίου είναι το καλύτερο προϊόν αυτή την στιγμή. Μάλιστα είναι πολύ σημαντικό ότι ο Γιάννης αφήνει πίσω του στην θέση του shooting guard παίκτες όπως ο Κλέι Τόμπσον, ο Ντουέιν Ουέιντ, ο Ντεμάρ ΝτεΡόζαν και ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ.

Στις υπόλοιπες θέσεις τώρα, σε αυτή του point guard την πρώτη θέση κατέχει δίκαια μέχρις στιγμής ο απίστευτος Ράσελ Ουέστμπρουκ ο οποίος έχει 31,8 πόντους, 10,5 ασίστ, 9,8 ριμπάουντ και 1,4 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Και μόνο που αγγίζει το triple double σε μέσους όρους δείχνει ότι φέτος κάνει πραγματικά «όργια». Πίσω του αφήνει κατά σειρά τους Κρις Πολ, Τζέιμς Χάρντεν, Στεφ Κάρι και Κέμπα Ουόκερ. 

Στην θέση «3» φυσικά δεσπόζει ο «Βασιλιάς» Λεμπρόν Τζέιμς που φέτος κάνει την πιο μεστή χρονιά της καριέρας του με 23,8 πόντους, 9,3 ασίστ, 8,5 ριμπάουντ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Τον Λεμπρόν ακολουθούν ο εξαιρετικός «πολεμιστής» πλέον Κέβιν Ντουράντ, ο Καουάι Λέοναρντ, ο Τζίμι Μπάτλερ και ο Πολ Τζορτζ. 

Το καλύτερο power forward αυτή την στιγμή στην Λίγκα δίκαι θεωρείται ο απίστευτος Άντονι Ντέιβις που έχει κατά μέσο όρο 31,3 πόντους, 10,7 ριμπάουντ, 2,8 μπλοκ, 2,1 ασίστ και 1,9 κλεψίματα. Πίσω του είναι ο επίσης πολύ σταθερός φέτος Μπλέικ Γκρίφιν και ακολουθούν οι Ντρέιμοντ Γκριν, Πολ Μίλσαπ και Κρίστπας Πορζίνγκις.

Τώρα στην θέση του center ο Καρλ Άντονι Τάουνς αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι το next big thing του ΝΒΑ και για αυτό φέτος δίκαια θεωρείται το καλύτερο 5αρι με 21,3 πόντους, 9,4 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ και 1,6 μπλοκ σε κάθε ματς. Την 5αδα στους center ολοκληρώνουν οι Κάζινς, Γκομπέρ, Ουάιτσαϊντ και Χάουαρντ.

Άρα το συμπέρασμα είναι ότι αποτελεί μεγάλη τιμή και δικαίωση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να θεωρείται ένας από τους 5 καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ αυτή την στιγμή δίπλα σε ονόματα όπως οι Ούεστμπορυκ, Λεμπρόν, Ντέιβις και Τάουνς.