Στο Inside Buzz ήταν καλεσμένος ο Κώστας Κουφός, που μίλησε για το ταξίδι επί σειρά ετών στο ΝΒΑ αλλά και τον αγώνα δρόμου τον οποίο διανύει για να βρεθεί ξανά εκεί, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε και τις αλλαγές που αναγκάστηκε να κάνει στο παιχνίδι του για χάρη της «επιβίωσής» του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Συνολικά, σε 686 ματς κανονικής διάρκειας στο ΝΒΑ μέτρησε 6 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 τάπα ενώ σε 37 εμφανίσεις στα Playoffs αρίθμησε 2 πόντους και 3 ριμπάουντ ανά 9 αγωνιστικά λεπτά.

Πέρυσι, αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό στην EuroLeague μένοντας στους 5 πόντους (53% εντός πεδιάς, 20% βολές) και τα 2 ριμπάουντ ανά 10 λεπτά συμμετοχής.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

 

«Συνεχίζω να παλεύω και να δουλεύω το παιχνίδι μου. Είμαι ακόμα νέος και υγιής, αλλά έτσι είναι η ζωή, δεν πάει πάντα όπως θέλεις. Πρέπει απλώς να εκμεταλλεύεσαι μία ευκαιρία όταν σου παρουσιάζεται.
Μέχρι τότε θα συνεχίσω να δουλεύω.

Αν ο κόσμος έβλεπε το παιχνίδι μου ξέρει πως όταν ξεκίνησα την καριέρα μου ήμουν σουτέρ και σκόρερ. Αλλά στους Τζαζ άλλαξα το παιχνίδι μου και έγινα αμυντικός ψηλός και ριμπάουντερ. Ακόμα μπορώ να κάνω αυτά που έκανα κάποτε, να σουτάρω τρίποντα, να ντριμπλάρω.

Στο ΝΒΑ έχει σημασία να είσαι στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή. Να πιάσεις την ευκαιρία σου. Εγώ δεν μπορώ να παραπονεθώ γιατί έπαιξα 11 χρόνια στο ΝΒΑ, έπαιξα στα playoffs, έκανα κάποια double-double. Θα μπορούσε να πάει καλύτερα, θα μπορούσε να πάει και χειρότερα η ζωή μου.

Σαφώς, αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Όσο περνούν τα χρόνια όμως – και είμαι τυχερός επειδή υπέγραψα κάποια καλά συμβόλαια και έπαιξα πολλά παιχνίδια – τότε καταλαβαίνεις ότι είναι καλό να σκέφτεσαι έτσι, επειδή δείχνει ότι είσαι ανταγωνιστικός και θες να είσαι ο καλύτερος που μπορείς.

Από ένα σημείο και μετά βέβαια όσο μεγαλώνεις και βλέπεις κάποιες υπογραφές καταλαβαίνεις ότι πρέπει να εστιάσεις στον εαυτό σου και την οικογένειά σου και να μην ασχολείσαι με ό,τι συμβαίνει».