Οι Μπλέιζερς «ηττήθηκαν» από τους Σπερς στην υπόθεση του ΛαΜάρκους Όλντριτζ και… «ισοφαρίστηκαν» από τους Θάντερ σε αυτή του Ενές Καντέρ. Το Πόρτλαντ πρόσφερε 4ετές συμβόλαιο με απολαβές 70εκατ.δολ. στον Τούρκο σέντερ, αλλά η Οκλαχόμα Σίτι -όπως είχε δικαίωμα καθώς ο παίκτης ήταν restricted free-agent- ισοφάρισε την προσφορά μέχρι την προθεσμία της Δευτέρας (13/7) και τον διατήρησε στο ρόστερ της! Ο τζένεραλ μάνατζερ των Θάντερ, Σαμ Πρέστι, εξήγησε πως «πέρσι αποκτήσαμε με ανταλλαγή τον Ενές με σκοπό να τον έχουμε για χρόνια μαζί ματ και αυτό κάναμε, διότι προσφέρει βάθος στο ρόστερ μας»
 
 
Η ανανέωσή του Καντέρ (μ.ο. 18,7π.-11ριμπ. σε 26 ματς στην OKC) φέρνει τους φιναλίστ του 2012 περίπου 13εκατ.δολ. πάνω από το σάλαρι-καπ και θα υποχρεωθούν να πληρώσουν 24εκατ. ως φόρο πολυτελείας στο τέλος της επόμενης σεζόν. Σε… ελαφρώς μπλεγμένα «μαθηματικά», καθώς το καλοκαίρι του 2016 θα πρέπει να «ανοίξουν τον κουμπαρά» για να κρατήσουν και τον Κέβιν Ντουράντ. Από την άλλη,  οι Μπλέιζερς αναζητούν εκ νέου βασικό ψηλό (αφού εκτός του Όλντριτζ έχασαν και τον Ρόμπιν Λόπεζ από τους Νικς), αλλά περιορίστηκαν για την ώρα στην ανταλλαγή του Μο Χάρκλες από τους Μάτζικ, στέλνοντας στο Ορλάντο ένα μελλοντικό ντραφτ-πικ 2ου γύρου. 
 
 
Ο Καντέρ δεν χρειάστηκε να μετακομίσει στο Όρεγκον, όμως ενώ ένας άλλος ψηλός του ΝΒΑ που αλλάζει ομάδα, δεν θα διανύσει και πολλά χιλιόμετρα… Ο Αντρέα Μπαρνιάνι αφήνει τη Νέα Υόρκη όμως ενώ το βράδυ της Κυριακής φερόταν κοντά στο Σακραμέντο, προτίμησε τελικά το γειτονικό Μπρούκλιν! Ο Ιταλός σέντερ, άλλοτε Νο1 στο ντραφτ (2006) από το Τορόντο, προτίμησε να αγνοήσει τα περισσότερα χρήματα των Κινγκς και να υπογράψει 2ετές συμβόλαιο με τους Νετς για τον κατώτατο μισθό βετεράνου (1,4εκατ. ετησίως), θεωρώντας πως στο Μπρούκλιν θα ταιριάξει περισσότερο αγωνιστικά και έχοντας και δική του οψιόν παραμονής το καλοκαίρι του 2016. Πέρσι αγωνίστηκε σε μόλις 29 ματς με τους Νικς, λόγω τραυματισμών, με μ.ο. 14,4π.-4,4ριμπ.-36% στα τρίποντα