Οι Τορόντο Ράπτος είχαν δύο μεγάλες εκκρεμότητες στην φετινή free agency καθώς έληγαν τα συμβόλαια των Κάιλ Λάουρι και Σερζ Ιμπάκα, με τον δεύτερο πάντως να ανανεώνει σχετικά εύκολα το συμβόλαιο του!

Ο μεγάλος πονοκέφαλος ήταν ο Λάουρι καθώς πρόκειται για έναν από τους δύο ηγέτες της ομάδας μαζί με τον ΝτεΡόζαν. Ο διεθνής playmaker ήθελε να μείνει στο Τορόντο και τελικά σήμερα το πρωί ήρθε σε τελική συμφωνία με την ομάδα του για τα επόμενα 3 χρόνια με συνολικές απολαβές 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Δηλαδή ο Λάουρι θα αμείβεται με περίπου 33 εκατομμύρια τον χρόνο και θα έχει ένα από τα πιο υψηλά συμβόλαια στην Λίγκα.

Μάλιστα ο παίκτης έκανε δηλώσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του με τους Ράπτορς στο «Player’s Tribune»:

«Όταν ήρθε η ώρα να πάρω την απόφαση για τη φετινή free agency, υπήρχαν πολλά πράγματα στο μυαλό μου, πολλοί δρόμοι. Η οικογένεια, πάνω απ’όλα, και τι θα τους κάνει χαρούμενος. Το μπάσκετ, φυσικά, και που θα ήθελα να αγωνιστώ για τα επόμενα χρόνια. Αλλά και το τι ένιωθα μέσα μου. Στο τέλος της ημέρα όμως, ήταν μία εύκολη απόφαση. Όλοι οι δρόμοι, με οδηγούσαν πίσω στο ίδιο μέρος: Στο σπίτι. Όλοι με οδηγούσαν πίσω στο Τορόντο».