Βάζοντας σε ισχύ το δυνατό τους όπλο, οι Γκρίζλις κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά τους Ουόριορς στο Όκλαντ, και με σχετικά άνετο τρόπο να επικρατήσουν των «Πολεμιστών» με 97-90 και να ισοφαρίσουν την σειρά σε 1-1, φτάνοντας στο break. Στην «Oracle Arena» η γιορτή ήταν στημένη ώστε ο Στεφ Κάρι να παραλάβει το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι «Αρκούδες», κρατώντας στους μόλις 32 πόντους τους «splash brothers», με το συγκρότημα του Στιβ Κερ να έχει 6/26 τρίποντα με τον Στεφ Κάρι να έχει 2/11 και τον Κλέι Τόμπσον 1/6! Έτσι, και τους Ζακ Ράντολφ και Μαρκ Γκασόλ να κάνουν θραύση μέσα στην ρακέτα, το Μέμφις ανέβασε την διαφορά στο +16 (45-61), με τους Ουόριορς να καταφέρνουν απλά να μειώσουν την διαφορά ως το -7 (68-75), με τον Λεάντρο Μπραρμπόσα (14 π.) να προσπαθεί να καλύψει την «άκπανη» ημέρα των δυο super star της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ στην regular season. 

Εξαιρετικός για τους νικητές ήταν ο Μάικ Κόνλεϊ έχοντας 22 πόντους με 3/6 τρίποντα, με τον Ζακ Ράντολφ να σκοράρει 20 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από την πλευρά του ο Μαρκ Γκασόλ είχε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, με τον Κώστα Κουφό να αγωνίζεται για 11 λεπτά έχοντας 2 πόντους (1/3 σουτ). Δεν αγωνίστηκε ο Νικ Καλάθης. Για το Γκόλντεν Στέιτ, που απώλεσε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά σίγουρα είναι ικανό να ανταποδώσει στο Μέμφις, ο Στεφ Κάρι είχε 19 πόντους (7/19 σουτ, 6 ασίστ) και ο Κλέι Τόμσπον 13 πόντους (6/15 σουτ).

jeff-teague-and-ramon-sessions-pesmenoi o enas pano ston allon-hawks-wizards-1-1

Οι Χοκς δεν μόχθησαν όλη τη σεζόν για να καταλάβουν την πρώτη θέση της Ανατολικής περιόδου ώστε να παρατήσουν τόσο εύκολα τα όπλα, και έτσι εκμεταλλευόμενοι και την απουσία του Τζον Ουόλ (στο ζέσταμα ένιωσε τον χτυπημένο του καρπό να πρήζεται) επικράτησαν με 106-90 τον Ουίζαρντς με ισοφάρισαν την σειρά σε 1-1, αναγκάζοντας τους πρωτευουσιάνους να ηττηθούν για πρώτη φορά σε παιχνίδι των playoffs μετά από έξι παιχνίδια. Πάντως μόνο εύκολα δεν ήρθε η νίκη για την Ατλάντα, καθώς στην τελευταία περίοδο κατάφερε να κρατήσει τους Ουίζαρντς στους 15 πόντους, και να πάρει τη νίκη.

Ο Ντε Μάρε Κάρολ είχε 22 πόντους, με τους Πολ Μίλσαπ (11 ριμπ., 5 ασίστ, 4 κλεψ.) και Αλ Χόρφορντ (6 ασίστ, 3 κλεψ., 2 κοψ.) να έχουν από 18 πόντους ο καθένας τους. Για τους φιλοξενούμενος, επάξια αντικατέστησε τον Τζον Ουόλ ο Ραμόν Σέσιονς σκοράροντας 21 πόντους με 3/5 τρίποντα, ενώ 20 πόντους είχε ο Μπράντλεϊ Μπίαλ (7 ασίστ, 3 κλεψ.). Εξαιρετικοί ήταν και οι Ότο Πόρτερ (8 ριμπ., 5 ασίστ, 3 κλεψ.) και Πολ Πιρς με 15 πόντους (5/8 τριπ.) ο καθένας.