Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Οκάρο Ουάιτ στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Άρη, του έδωσαν το δικαίωμα να δείξει τις ικανότητές του στο Summer League του ΝΒΑ. Η υπομονή του μάλιστα, να περιμένει πρόταση από ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με νέα τρομερά παιχνίδια εκ μέρους του, μοιάζει να επιβραβεύεται, καθώς οι Μαϊάμι Χιτ αποφάσισαν να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους και να του δώσουν θέση σε αυτό, εν όψει της επόμενης σεζόν.

Η προτεραιότητα του Αμερικανού φόργουορντ, άλλωστε, ήταν ξεκάθαρα να βρει ομάδα στο ΝΒΑ και να εξαντλήσει τα περιθώρια, με το Basketblog.gr να σας έχει ενημερώσει για το ζήτημα αυτό από τις 10 Ιουνίου. Κάπως έτσι, ο Ουάιτ «εξαργυρώνει» με ιδανικό τρόπο, μία χρονιά όπου είχε κατά μέσο όρο 11 πόντους και 6.4 ριμπάουντ στο Eurocup, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα σημείωσε 13.9 πόντους και 7.3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, βρίσκοντας πια τη θέση του στο «μαγικό κόσμο».

Η εξέλιξη αυτή, είναι ασφαλώς αρνητική για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι οποίοι είχαν βάλει εδώ και αρκετό καιρό στο στόχαστρό τους τον Ουάιτ και ήταν πρόθυμοι να τον περιμένουν. Τώρα πια, όμως, οφείλουν να «στραφούν» σε άλλες λύσεις για τις φρόντ-λάιν τους.